Tko će zamijeniti Mišića u Dinamovoj utakmici sezone?

Foto: fah

Nogometaši Dinama danas od 21 sat igraju uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka na stadionu Maksimir protiv norveškog Bodo/Glimta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežani su u prvoj utakmici slavili s minimalnih 1:0 te Modri moraju za prolazak u grupnu fazu najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja pobijediti s barem dva pogotka razlike, a s jednim pogotkom razlike išlo bi se u produžetke.

Bodo/Glimt je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici odigrao 2:2 protiv Ham-Kama, dok je Dinamo s visokih 5:2 slavio protiv Osijeka.

Trener Ante Čačić u toj je utakmici napravio nekoliko zamjena u odnosu na prvi dvoboj u Norveškoj i očekuje se da ih opet napravi i za uzvrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će zaigrati?

Jednu promjenu će sigurno morati obaviti jer Josip Mišić zbog žutih kartona neće moći igrati Dinamovu utakmicu sezone. Pouzdani veznjak i jedan od najboljih igrača zagrebačke momčadi na početku sezone s tribina će bodriti suigrače zbog neopreznog prekršaja u 52. minuti u Bodu.

U srcu vezne linije ostao je tako siguran kapetan Arijan Ademi, a vjerojatno mu se neće pridružiti Robert Ljubičić koji je u europskim utakmicama uglavnom korišten na poziciji lijevog beka.

Petar Bočkaj odigrao je sjajnu utakmicu protiv Osijeka, no Čačić ga ne vidi kao pravog beka u sustavu sa četiri braniča te će on vjerojatno ponovno početi s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poziciji desnog beka siguran je Stefan Ristovski, kao i stoperski par Boško Šutalo – Dino Perić, posebno jer Danac Rasmus Lauritsen ima virozu.

Kao moguća zamjena za Mišića spominjao se i Amer Gojak, no realnije je očekivati kako će se Čačić odlučiti za formaciju 4-1-4-1 gdje će ispred Ademija u vezi biti Luka Ivanušec i mladi Martin Baturina.

Mislav Oršić na lijevom i Dario Špikić na desnom krilu sigurni su starteri, a a ostaje za vidjeti za koga će se Čačić odlučiti u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Drmić igrao je prvo poluvrijeme u Norveškoj, no nije se najbolje snašao na umjetnoj travi, a Bruno Petković je bio jedan od najopasnijih igrača u drugom dijelu. Trener će morati procijeniti je li mu potrebniji pravi centarfor usredotočen na gol, kao što je Drmić ili Petković koji više sudjeluje i u stvaranju igre.

Svi oni koji neće moći uživo pratiti utakmicu s Maksimira, to će moći na Drugom programu HTV-a. Emisija uoči susreta počinje u 20.05, a utakmice u 21 sat, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.