Tko je nesretnik koji bi se Dinamu mogao suprotstaviti na proljeće?

epa08860312 Lovro Majer (C) of Dinamo Zagreb celebrates after scoring his team's second goal during the UEFA Europa League group K soccer match between Feyenoord Rotterdam and Dinamo Zagreb at the Kuip in Rotterdam, The Netherlands, 03 December 2020. EPA/PIETER STAN DE JONGE

Nogometaši Dinama suvereno su prošli kroz grupnu fazu Europske lige. Naime, Modri su, barem naizgled, lakoćom preskočili najbolju nizozemsku momčad, Feyenoord, u gostima,  bilo je 2:0 za hrvatskog prvaka. Dinamo je tako ostao jedina momčad u europskim kupovima koja ni nakon pet odigranih kola nije primila pogodak, što je fenomenalan podatak. Nakon Nenada Bjelice i Zoran Mamić uspio je suvereno Dinamo dovesti do europskog proljeća, nakon pet kola grupne Dinamo ima 11 bodova, na drugom mjestu je austrijski Wolfsberger sa sedam bodova. Dinamo je u obje utakmice bio bolji od Wolfsbergera, koji je večeras slavio u Moskvi protiv CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Modri su osigurali europsko proljeće, no tko ih tamo čeka? S obzirom da je Dinamo osvojio prvo mjesto u grupi na proljeće bi mogao imati nešto lakši posao u šesnaestini finala. Tko je nesretnik koji će imati tu nesreću sa na proljeće stane na put hrvatskom prvaku? Kome se crno piše?

Ždrijeb je 14. prosinca, a potencijalni protivnici Modrima bi mogli biti Young Boys, lošiji od dvojca Bayer Leverkusen i Slavija Prag, zatim Granada ili PSV, Leicester ili Braga, Makabi Tel Aviv ili Sivasspor, Tottenham ili Lekin Antwerpen… Tottenham? Radije bi Dinamovi navijači da im Jose Mourinho na Maksimir stigne u četvrtfinalu.

Dakako, mogući Dinamov suparnik je i neki klub koji će grupnu fazu Lige prvaka završiti na trećem mjestu… To bi MOGLI, dakle, nije sigurno, tek će posljednje kolo odlučiti, biti Atletico ili Salzburg, Borussia (M), Real, Šahtar ili Inter, Olympiakos ili Marseille, Atalanta ili Ajax, Krasnodar, Lazio ili Brugge, Dinamo Kijev ili Ferencvaros, te najlošiji iz trojca Manchester United, PSG, Leipzig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, na Maksimir bi mogla stići i Crvena zvezda, omiljeni klub tzv. Kapetana Dragana, koji je od spomenutog kluba, kao jedan od uglednijih ratnih zločinaca u Srbiji, dobio priznanje, nagradu. Čovjek je očito zaslužio, učinio je puno za velikosrpstvo, tako je dobro obučio ”krajinske” drumske razbojnike i lokalne teroriste da su u Oluji pobjegli za otprilike nekoliko sati.

Malo o Zvezdi, radi se o ozbiljnoj momčadi, drugi su u jakoj skupini, u kojoj je i Hoffenheim Andreja Kramarića, njemački klub osigurao je prvo mjesto. Večeras je Zvezda remizirala u Beogradu baš protiv Hoffenheima, susret je završio 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.