Tko je Zoran Bahtijarević, koji smatra da je ‘uz antifašizam cjepivo najveća tekovina 20. stoljeća’?

Zagreb, 26.5.2019.- Amsterdamska koalicija rezultate izbora za EU parlament dočekuje u Novinarskom domu. Na fotografiji Zoran Bahtijarević. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske nogometne reprezentacije i član zdravstvene komisije UEFA-e u razgovoru za portal Index je komentirao izjave brojnih poznatih i vrhunskih sportaša, kao što je, između ostaloga, i hrvatski nogometni reprezentativac, Dejan Lovren, ali i srpski tenisač i trenutno prvi igrač svijeta, Novak Đoković, koji su eksplicitno poručili da se protive cijepljenju. Naravno, govorimo o tek hipotetskom cjepivu koje bi se trebalo u budućnosti pojaviti protiv koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti li Bahtijarević sportašima? ”Uz antifašizam cjepivo je najveća tekovina 20. stoljeća”

“Ne želim govoriti o njihovim motivima. Postoje roditelji koji odbijaju cjepivo, ali osobno smatram da je uz antifašizam, cjepivo najveća tekovina 20. stoljeća. U određenim županijama u kojima procijepljenost nije visoka nama su se vratile ospice. Djeca umiru od bolesti koju smo desetljećima smatrali iskorijenjenom. Potrebno je razgovarati o ovom problemu i u sportu. To je političko, zdravstveno i filozofsko pitanje. Slično je i s antidoping testovima, postoje sportaši koji se tome protive, ali oni se ne mogu natjecati u profesionalnom sportu. Onaj tko se ne želi cijepiti u budućnosti se neće moći baviti profesionalnim sportom, to je moj osobni stav i uvjerenje. Moramo čuvati zdravlje sportaša, to je preduvjet za natjecanje”, rekao je Zoran Bahtijarević.

Tko je Zoran Bahtijarević?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Bahtijarević je dječji kirurg zaposlen u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, bivši v.d. ravnatelja te iste bolnice, i liječnik nogometne reprezentacije.

Koliko je poznato, ranije nije bio aktivan u politici, sve dok se nije pojavio kao kandidat HSS-a Kreše Beljaka u sklopu Amsterdamske koalicije na listi za Europski parlament. Amsterdamsku koaliciju osnovali su predsjednici GLAS-a Anka Mrak Taritaš, IDS-a Boris Miletić i HSS-a Krešo Beljak.

Govorio je da će u Europarlamentu, bude li izabran, zastupati djecu i “ranjive skupine”, nije rekao koje točno, a ne želi djelovati u hrvatskoj politici jer smatra da je prljava. EU je, govorio je, mjesto gdje može pomagati “ranjivim skupinama”. No, to mu se nije ostvarilo jer je Amsterdamska koalicija osvojila jedan mandat, a u Europski parlament je ušao Valter Flego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smetao mu Thompson na dočeku?

U emisiji “Nedjeljom u dva” Aleksandra Stankovića gostovao je kao kandidat Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament.

Uz to što je rekao kako Srbija treba u EU, poželio je dobrodošlicu migrantima i izbjeglicama i komentirao nastup Marka Perkovića Thompsona na dočeku Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Doista jedna od stvari koja nam se možda nije u tome trebala dogoditi”, rekao je Bahtijarević dodavši kako je to njegovosobni stav. Poručio je da ne zna kako se Thompson našao u autobusu, da je bilo tamo i drugih “kojima nije bilo mjesto u autobusu”.

“Dogodilo se. Ne mislim da je iza toga namjera i provokacija, bio je tamo pratio je i bio uz nas, kao i neki drugi pjevači. Jednostavno je uvučen u sve to sve skupa, ne nalazim odgovornost Thompsona niti drugih. Mislim da je nažalost shvaćeno kao da poslana poruka, a mislim nje uopće nije bilo”, zaključio je.

Kako je već poznato, naši pobjednici, hrvatska nogometna reprezentacija, tražili su da im na dočeku nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pjevaju Prljavo kazalište, Marko Perković Thompson i Mladen Grdović, no ta im želja nije ispunjena.

Thompsonov menadžer: ‘Dalić i Modrić unatoč organizatorima pozvali su Thompsona da ih dočeka, njegov nastup bit će poklon Vatrenima’ 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidat Amsterdamske koalicije za EP i ‘obožavani doktor’: ‘Thompson na dočeku Vatrenih nije se trebao dogoditi’

Iz Vlade su nakon našeg članka odgovornost prebacili na svog koalicijskog partnera na razini grada i države, Milana Bandića. Organizator dočeka je bio Grad Zagreb, a režiser Krešimir Dolenčić.

Thompsonov je menadžer prije dočeka za Narod.hr potvrdio da će on nastupati.

“Thompson će biti na dočeku Vatrenih i nastupati će. To je želja hrvatskih nogometaša, da ih on dočeka. Organizatori ga nisu pozvali i uvrstili u program dočeka, ali HNS je odlučio izvršiti pritisak da se taj nastup omogući”, rekao je tada za Narod.hr Thompsonov menadžer Denis Pletikosa.

Nevjerojatna izjava Krešimira Dolenčića nakon cirkusa na Trgu bana Jelačića: Ugasili Thompsonu mikrofon, ostavili igrače na cjedilu, a on kaže… 

T-portal doveo do karikature političku reklamu: ‘Obožavani doktor’ ide Amsterdamskoj koaliciji 

Inspekcija utvrdila: Zoran Bahtijarević nezakonito na mjestu v. d. ravnatelja Klaićeve bolnice 

Nakon utvrđenih nezakonitosti raspisan natječaj za ravnatelja Klaićeve bolnice: Zoran Bahtijarević ne ispunjava uvjete

Nezakonito na mjestu v.d. ravnatelja Klaićeve bolnice

Inače, Zoran Bahtijarević do siječnja 2018. nalazio se na mjestu vršitelja dužnosti Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. Inspekcija Ministarstva zdravstva naložila je Klinici u prosincu 2017. da provede natječaj za novog ravatelja, utvrdivši da se Zoran Bahtijarević nekoliko mjeseci nezakonito nalazio na navedenom mjestu. Naime, Zoran Bahtijarević imenovan je još u svibnju 2016. godine, a kako na toj dužnosti može biti najduže godinu dana(dva puta po šest mjeseci), nakon čega je potrebno provesti natječaj i imenovati ravnatelja, jasno je zašto je inspekcija naložila da se natječaj provede. Na natječaju kojeg je potom raspisala Klinika u Klaićevoj Zoran Bahtijarević nije se mogao javiti zbog neispunjavanja uvjeta – nije niti profesor niti docent, već liječnik-specijalist.

Inspekcija utvrdila: Zoran Bahtijarević nezakonito na mjestu v. d. ravnatelja Klaićeve bolnice 

Nakon utvrđenih nezakonitosti raspisan natječaj za ravnatelja Klaićeve bolnice: Zoran Bahtijarević ne ispunjava uvjete

Iako nije ispunjavao uvjete te iako se nekoliko mjeseci nezakonito nalazio na mjestu ravnatelja, mediji su i tada, kao i kasnije, s velikim simpatijama i podrškom pisali o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.