T-portal doveo do karikature političku reklamu: ‘Obožavani doktor’ ide Amsterdamskoj koaliciji

Foto: fah, tportal logo Fotomontaža: narod.hr

Nakon što je većina medija ovacijama prenijela najavu Dalije Orešković iz Like da će postati premijerka, Tportal je ljestvicu dodatno pomaknuo, u korist još jedne lijeve opcije – Amsterdamske koalicije.

Pod naslovom “Zoran Bahtijarević, obožavani kirurg i doktor Vatrenih, ide u politiku: Pojasnio nam je svoje motive“, T-portal objavio je vijest da će se dr. Zoran Bahtijarević na izborima za Europski parlament nalaziti na listi tzv. Amsterdamske koalicije, tj. zajedničke liste GLAS-a Anke Mrak-Taritaš, stranke Pametno Marijane Puljak, IDS-a i HSS-a Kreše Beljaka.

Inspekcija utvrdila: Zoran Bahtijarević nezakonito na mjestu v. d. ravnatelja Klaićeve bolnice 

Na pitanje hoće li otići u parlament ako bude izabran, jer to znači napustiti dugogodišnju liječničku karijeru, navodi kako će otići tamo te zastupati djecu i ranjive skupine, piše T-portal.

Zoran Bahtijarević do siječnja 2018. nalazio se na mjestu vršitelja dužnosti Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. Inspekcija Ministarstva zdravstva naložila je Klinici u prosincu 2017. da provede natječaj za novog ravatelja, utvrdivši da se Zoran Bahtijarević nekoliko mjeseci nezakonito nalazio na navedenom mjestu. Naime, Zoran Bahtijarević imenovan je još u svibnju 2016. godine, a kako na toj dužnosti može biti najduže godinu dana(dva puta po šest mjeseci), nakon čega je potrebno provesti natječaj i imenovati ravnatelja, jasno je zašto je inspekcija naložila da se natječaj provede.

Nakon utvrđenih nezakonitosti raspisan natječaj za ravnatelja Klaićeve bolnice: Zoran Bahtijarević ne ispunjava uvjete

Na natječaju kojeg je potom raspisala Klinika u Klaićevoj Zoran Bahtijarević nije se mogao javiti zbog neispunjavanja uvjeta.

Iako nije ispunjavao uvjete te iako se nekoliko mjeseci nezakonito nalazio na mjestu ravnatelja, mediji su i tada, kao i sada, s velikim simpatijama i podrškom pisali o njemu. Tada je “obožavani” doktor, prema medijima, trebao ostati na mjestu ravnatelja usprkos neispunjavanju uvjeta.

Sada se o njemu također piše s velikim simpatijama, ovoga puta u funkciji političke reklame.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/tportal.hr