Tko je kriv za kaos na Old Traffordu i što je Jose Mourinho radio u svlačionici Manchester Cityja?

Foto: Twitter

Veliki mančesterski derbi, Uniteda i Cityja, završio je posve zasluženo pobjedom ekipe koju vodi Pep Guardiola. I dok je poslovično arogantni Jose Mourinho za poraz svoje momčadi po tko zna koji puta okrivio suca mnogi su ispustili iz vida jednu činjenicu. City posljednjih godina ulaže velike novce, naravno, ne zaostaje ni United, međutim, u ovom trenutku City je bolji i jači klub, što pokazuje i trenutačno stanje na ljestvici od velikog suparnika s Old Trafforda koji posljednjih godina nije ni blizu razine na kakvu smo navikli. Teško se pomiriti s istinom, iako je ona danas svima ”evidentna.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon derbija dio medija lansirao je tezu prema kojoj je za kaos ispred svlačionice kriv kontroverzni portugalski stručnjak, već spomenuti Jose Mourinho, no, čini se kako za kaos u kojem su sudjelovali skoro svi,  nije odgovoran samo Portugalac, bez obzira na nekorektne izjave poslije još jednog odlučujućeg poraza, kojim je zapravo Manchester City napravio korak od sedam milja prema naslovu.  Navodno su nerede svojim euforičnim izjavama pokrenuli pomoćnici trenera Citya, Pepa Guardiole, koji su poručivali Zlatanu Ibrahimoviću da puno priča, a premalo trči, što je na kraju krajeva i istina, iako izrečena na neprikladan način i u trenutku koji nije bio pravi te na mjestu na kojem to nije trebalo reći.

Riječi pomoćnika Pepa Guardiole bile su povod koji su tražili igrači i stručni stožer Manchester Uniteda, koji su već tada, poslije poraza, bili na rubu živaca, a kad su čuli kako se slavi u svlačionici na Old Traffordu, u kakvoj su euforiji bili igrači velikog rivala Cityja, sve je eksplodiralo. U svlačionicu gostiju ušao je, iako nije trebao, Jose Mourinho kako bi ”zamolio” igrače gradskog rivala da se stišaju i pokažu malo poštovanja prema domaćinu.

Što je uopće Mourinho radio u svlačionici druge momčadi? I kakvo je on to poštovanje prema gostima pokazao kad je po tko zna koji puta odmah nakon derbija okrivio suce za poraz?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Cityja nisu bili skloni slušati lekcije koje im dijeli portugalski stručnjak, pogotovo je golman Enderson bio odlučan u nakani da na svoj, neprikladan odgovori Mourinhu. Nakon čega sve se pretvorilo u uličnu borbu, kao na sajmu huligana, a ne na jednom  kultnom stadionu kao što je to Old Trafford.

Igrači Cityja su također reagirali previše burno, izvan sportskog konteksta te su gađali Mourinha praznim bocama, polijevali ga vodom, iako neki tvrde da se nije radilo o bocama već u praznim tetrapacima.  Lukaku je bocom razbio glavu Arteti, pišu neki engleski mediji. Nakon sramnog događaja Engleski nogometni savez najavio je istragu, dok engleski mediji zauzimaju svoje strane, ovisno o navijačkoj preferenciji.

”Mourinho je potpuno izgubio živce nakon što ga je netko iz mase pogodio bocom, a u njegovu obranu potrčali su igrači Uniteda predvođeni Rojom. Odmah iza njega bili su Valencia, Rashford, Herrera i Shaw. Mislili su da je Ederson glavni krivac, no Mourinha je zapravo pogodio netko iz svlačionice. Michael Carrick pokušao je smiriti situaciju, vikao je igračima Cityja da pokažu poštovanje”, piše  Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračima Cityja zamjera se nedostatak poštovanja prema poraženom protivniku?

‘Slavili su kao da su osvojili naslov. Bili su bolji od nas i zaslužili su pobijediti, no ne možeš se tako ponašati’‘, poručili su igrači Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.