Tko je bio Matija Capar: Plakao zbog Hrvatske, vodio Katoličku malonogometnu ligu…

Foto: HNS

“U ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine u 34. godini života napustio nas je Matija Capar, dugogodišnji voditelj Katoličke malonogometne lige u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matija je 2012. godine preuzeo vodstvo i koordinaciju Katoličke malonogometne lige te je istovremeno nastupao za Župu sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje je služio i kao ministrant.

Sudjelovao je i kao animator u projektu ‘Animatorsko ljeto’ na Malom Lošinju, ali i u drugim pastoralnim aktivnostima Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Bio je igrač Futsal Dinama, a u svojoj je bogatoj sportskoj karijeri nastupao i za hrvatsku futsal reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu vedrinu i pozitivan sportski duh zamijetili su svi koji bi subotama dolazili u Kušlanovu ulicu gdje se odigrava Katolička malonogometna liga.

Dragi Matija, počivao u miru Božjem!”, navodi Zagrebačka nadbiskupija na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matija je stradao u prometnoj nesreći zajedno s mladim igračem Oskarom Kadrnkom.

Capar je poznat po isticanju vjere.

“Svi znaju da sam imao dvije teške operacije u zadnje dvije godine i molio sam Boga da ću moći igrati s prijateljima na igralištu, tek toliko, jer ovo je moj sport i živim za ovaj sport. Bog me nagradio i dao da zabijem taj gol protiv prvaka Europe i aktualnog doprvaka svijeta. Plakao sam nakon utakmice i sad plačem. Svi me pitaju što me boli, ali jednostavno to je emocija”, izjavio je Capar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.