Tko ima pravo: ‘Relevantni’ mediji govore o napadu navijača Seville na BBB, oni drugi tvrde da se radi o međusobnom sukobu Dinamovih navijača?

Foto: Twitter

Dinamo večeras, s ne baš velikim ambicijama, gostuje u Sevilli, uoči te utakmice došlo je, kako smo već pisali, do sukoba navijača u spomenutom gradu, samo je još uvijek nejasno o kojim se navijačima radilo i tko je koga napao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, relevantni mediji, koliko to mogu biti u Hrvatskoj, tvrde da su navijači Seville napali navijače Dinama, dakle, BBB-e,  koji su navodno sjedili u kafiću, oni drugi mediji, koje ionako većina građana ne tretira kao vjerodostojne, tvrde da je u Španjolskoj došlo do sukoba između dvije “zaraćene frakcije” BBB-a, dakle, na one BBB-e koji koji su navodno skloni Zdravku Mamiću i na one koji su protiv savjetnika Dinama i koji traže njegov odlazak. “Relevantni” mediji se pozivaju na španjolske medije, ovi drugi na “informacije” koje su im navodno dali navijači. Tko je u pravu?

Podsjetimo, na stadionu Seville večeras se očekuje oko 200-tinjak BBB-a, s obzirom na loše rezultate Dinama ove sezone u Ligi prvaka ne vlada veliko zanimanje, malo tko vjeruje da modri imaju bilo kakve šanse napraviti bilo kakav ozbiljan rezultat protiv velikog favorita.

“Dinamovi navijači bili su u restoranu kada su stigli Sevillini navijači i napali ih, nakon čega je počela zastrašujuća tučnjava u kojoj su koristili stolove i palice”, rekao je ta ABC jedan svjedok, koji tvrdi da su se navijači Dinama branili i da nije bilo međusobnih sukoba navijača Dinama. Naravno, barem ih on nije vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li svrha nekih medija konstrukcijom lažnih vijesti izazvati sukobe koji su ranije postojali između dvije, veće i manje, frakcije BBB-a ili su pak navodno relevantni mediji pokušali zataškati stvarno stanje teško je reći, no, s obzirom na iskustva s nekim hrvatskim medijima, sve je moguće.  Međutim, u oba slučaja nikome ne koristi manipulacija, samo će nas istina osloboditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.