Tako to rade u uređenim državama: Real Madrid mora vratiti 18,4 milijuna eura u gradski proračun

Foto: fah

Real Madrid će morati vratiti 18,4 milijuna eura u gradski proračun, nakon što je Europska komisija u srpnju proglasila nezakonitom isplatu spomenutog iznosa iz javnih izvora, koji je nogometnom klubu doznačen još 2011. godine, objavila je u ponedjeljak gradonačenica Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Grad će upotrijebiti sva sredstva kako bi sproveo odluku Europske komisije (EK) i vratio 18,4 milijuna eura koji su isplaćeni Real Madridu”, napisala je gradonačelnica Manuela Carmena u priopćenju za medije.

Foto: fah
Foto: fah

Prema saznanjima EK sporna isplata datira iz 2011. godine, kad je grad isplatio 22,7 milijuna eura odštete madridskom klubu, zbog toga što Real iz tehničkih razloga nije mogao doći u posjed gradskog zemljišta, kojeg je 1998. godine platio 595.000 eura. No, prema nalazima Europske komisije isplaćena odšteta za 18,4 milijuna premašuje realan iznos koji je Real trebao dobiti (4,3 milijuna eura).

U odluci od 4. srpnja Europska komisija je napisala kako je zemljište precijenjeno za 18,4 milijuna eura, čime je Real Madrid “na nepošten način stekao prednost u odnosu na ostale klubove te sada mora vratiti taj iznos”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema revizorskim izvješćima tvrtke Deloitte za prošlu godinu Real Madrid je najbogatiji nogometni klub na svijetu, koji je u 2015. godini imao 577 milijuna eura prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.