Kako to vidi RTL? Goran Šprem protiv ‘Zlaje’ i odluke izbornika, Mirza Džomba ipak vjerovao…

Foto: Snimka zaslona

Ako nemate izbora i, nažalost, morate pratiti prijenose rukometnih utakmica sa Svjetskog prvenstva na RTL televiziji zapazili ste već da su hrvatski rukometaši promijenili imena, tako Zlatko Horvat postao “Zlaja”, a Domagoj Duvnjak “Dule”, ili Duško, jer uglavnom Duško bi bio Dule, Domagoj to nikad nije bio. No, to je ipak u ovom trenutku dok otkucavaju posljednji sati Svjetslog rukometnog prvenstva i dok se Hrvatska grčevito bori za medalju manje važno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hrvatska je sinoć u jednoj sjajnoj, dramatičnoj utakmici poražena od Norveške, iako je sve moglo biti drugačije, u zadnjoj sekundi Zlatko, odnosno “Zlaja”, je promašio sedmerac za finale, samo je sekunda nedostajala do najvećeg hrvatskog rukometnog uspjeha u zadnjih nekoliko godina. Naravno, kako to već biva, u Hrvatskoj posebice, pojavili su se poslije generali poslije bitke kako bi pokupili ranjenike i likovali nad njihovom nesrećom.

Kako to vidi RTL televizija i kako to vide dvojica stručnih sukomentatora RTL-a, bivši hrvatski rukometni reprezentazivci Mirza Džomba i Goran Šprem?

Naime, obranom sedmerca od strane norveškog vratara Bergerunda, hrvatski igrači su se ispraznili te u produžetku nisu uspjeli izdržati psihički s obzirom da su već jednom nogom bili u finalu. Sličan slučaj vidjeli smo prije osam godina na Europskom nogometnom prvenstvu kada je Hrvatska u zadnjim sekundama produžetka vodila protiv Turske, a onda primila gol te su jednostavno “pukli” tijekom izvođenja penala. Očito kako je psihička stabilnost ekipe vrlo bitna, Hrvatska je bila stabilna, vraćala se iz ponora prvog dijela, no, neke stvari je teško podnijeti. Malo tko je sinoć od hrvatskih rukometaša mogao spavati, a već je pred vratima borba za broncu i Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U RTL-ovom studiju Goran Šprem i Mirza Džomba teško su proživljavali posljednje trenutke regularnog dijela utakmice, ali i nastavak iste. Šprem i Džomba čekali su odluku izbornika Babića o izvođaču sedmerca vrijednog finala SP-a. Prvo su mislili da će pucati Mandalinić, što su sugerirali “Zlaja” Saračević i komentator RTL-a, a onda je Horvat pucao i promašio.

“Ma je li moguće? Štrleku daj, bilo kome”, urlao je Šprem. Očito da se Šprem s izbornikovom odlukom nije složio, dok je Džomba vjerovao kako će ipak Horvat pogoditi. Šprem je konstatirao da je norveški vratar već pročitao skoro sve Horvatove sedmerce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.