Toma Bašić: ‘Želim napredovati i vratiti se u Hajduk što bolji’

Foto: snimka zaslona

Situacija u Francuskoj što se tiče korona virusa je vrlo loša te se o nastavku nogometnog prvenstva još ne govori. U Bordeauxu se udomaćio Hajdukov dečko iz zagrebačke Dubrave Toma Bašić, HRT. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovdje u Bordeaux čak i nema skoro nijednog zaraženog slučaja, ali ima u regiji. Onda iz regije dolaze u ove bolnice, i eto to je ono koliko ja znam kakva je trenutno situacija ovdje kod mene, rekao je član hrvatske mlade nogometne reprezentacije.

Situacija je kao i u ostalim klubovima, smanjenje su plaće.

– Uzimat će 30 posto od plaće, svi igrači su se složili, mislim da je to sasvim u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč višku slobodnog vremena, nema dosade. Društvo mu pravi bratić.

– Igramo badminton, pikado, rukomet… Prije same korone smo napravili teren – umjetnu travu kao da sam znao da će biti ovakva situacija tako da mogu trenirati i stvarno imam dobre uvijete, nemam se što žaliti.

Bašić je imao problema s formom po dolasku, prevladao je to te je odlično igrao uoči prekida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja sam zadovoljan, svi u klubu su zadovoljni sa mnom. I da, sad me malo spriječila korona, ali status je stvarno puno, puno bolji tako da se ne bojim što će biti nakon korone. Imamo svoj kamp, prekrasan stadion, stvarno izvanredni uvjeti za jedan klub iz lige petice.

Vjeruje da će zaigrati za A reprezentaciju, a što se tiče klupskog nogometa – i iako je iz zagrebačkog kvarta – jedan klub je za njega iznad svih.

– Nadam se da ću zaigrati za reprezentaciju ako nastavim ovako. Hoće to biti sad ili u budućnosti, ne znam, Ja sam uvijek spreman i jedva čekam. Eto volim reći da sam ja ovdje vani, želim napredovati, pripremiti se da se vratim u Hajduk što bolji. Vrlo jednostavno, otac mi je iz Dalmacije, točnije iz Pirovca, to je blizu Šibenika i od rođenja je samo Hajduk. Ja sam u Dubravi inače, ima više navijača Dinama, ali nikad nisam imao problema s tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.