Torcida i ‘Naš Hajduk’ napustili Okrugli stol Vijeća Europe o sigurnosti na utakmicama, ponovno spominju mafiju!

Foto: fah

Kako smo već u više navrata pisali jučer poslijepodne brutalno je napadnut i pretučen nogometni sudac iz Daruvara Bruno Marić, koji se ipak vratio u svoj Daruvar, no, situacija se još uvijek ne smiruje. Za napad je optužio pripadnike navijačke skupine Torcida, policija je uhitila jednog napadača koji je navodno od ranije poznat policiji, a blizak je navijačkim krugovima, riječ je o mladiću otprilike dvadeset godina starosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napada na suca Marića u Splitu održava skup u organizaciji Vijeća Europe i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta s tematikom sigurnosti na nogometnim utakmicama, no, napomenimo ne radi se o skupu koji je iniciran najnovijim divljaštvom u hrvatskom nogometu već je ranije pripremljen, važno je spomenuti da su na Okrugli stol pozvani su i predstavnici Torcide i Udruge Naš Hajduk, međutim oni su odbili nazočiti skupu kad su shvatili da će na njemu biti predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza.  Dakle, skup su napustili.

Nejasno je na koji bi se to način raspravljalo o sigurnosti na nogometnim utakmicama bez HNS-a?!?

Nakon svega priopćenje Torcide i Udruge Naš Hajduk prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Okrugli stol Vijeća Europe: Navijačko NE mafiji u hrvatskom nogometu!

Klub navijača Hajduka Torcida Split i Udruga Naš Hajduk su u sklopu projekta “Promoting the Council of Europe Standards to safety, security and service at football matches and other sport events” pozvane od strane Vijeća Europa i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske na 2. okrugli stol s temom “Dijalog između navijača, predstavnika kluba i lokalne vlasti” koji se danas održava u Splitu, a na kojem su kao sudionici najavljeni i predstavnici Supporters Directa i Football Supporters Europe.

Kad su predstavnici navijača i članova Hajduka jutros došli na sastanak, vidjeli su da se će na njemu sudjelovati i Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, Luka Radat, član Izvršnog odbora Kluba navijača “Uvijek vjerni” te Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da ne želimo davati kredibilitet ljudima koji ne poštuju hrvatske zakone i ne zastupaju interese hrvatskog nogometa, već su u službi jednog čovjeka, u čijim plaćenim putovanjima i večerama nerijetko uživaju, tražili smo od organizatora da oni ne sudjeluju na okruglom stolu.

Neprihvatljivo nam je raspravljati sa slugama apsolutnog gospodara nogometa u Hrvatskoj, čovjeka optuženog za pronevjeru više stotina milijuna kuna te smo ponudili nekoliko opcija kako bi se program ipak odradio. Kako nije bilo jasnog odgovora, naši predstavnici su organizatorima i sudionicima zahvalili na pozivu, predali materijale pripremljene za ovu priliku i kratko ih upoznali s više od desetljeća borbe protiv mafije u hrvatskom nogometu, te su napustili skup.

Ovim postupkom poručujemo institucijama u zemlji i inozemstvu, kojima smo se više puta obraćali, da suradnje s uzurpatorima hrvatskog nogometa neće biti, a budući da se HNS na dijalog sa Hajdukom i navijačima koji nisu na njihovom platnom spisku odaziva samo kad ih natjeraju, s nestrpljenjem čekamo dan kada će ih se natjerati i da mafijaše izbace iz svojih redova te počnu provoditi zakone Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KNH „Torcida“ i Udruga Naš Hajduk”

Ljubo Pavasović Visković odgovorio Gredelju: Nakon brutalnog napada na Marića prijete li huligani i sucu Ivanu Bebeku?

Šok u HNS-u: Najoštrije osudili bezobzirni napad na nogometnog suca Brunu Marića! 

Bezobzirno pretučen nogometni sudac Bruno Marić: Jesu li u tome sudjelovali pripadnici Torcide?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Jesu li i neki mediji odgovorni za bezobzirni napad na nogometnog suca Brunu Marića i da li je to bio ‘klasični pokušaj ubojstva’?

Situacija se ne smiruje: Bivši predsjednik Hajduka razmišlja o tužbi protiv odvjetnika Brune Marića Vladimira Gredelja?

Divlji zapad ili rđavi i rđavi momci: Ovo više nema veze s nogometom!

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.