Torcida se vraća na utakmice reprezentacije, pogledajte reakcije

torcida
Foto: fah

Iako službene potvrde s njihove strane nema, Dnevnik Nove TV doznaje kako Torcida ozbiljno razmišlja o tome i kako su već odradili niz sastanaka na tu temu. Prvi navijački test trebao bi biti već iduće subote na Poljudu, gdje Hrvatska dočekuje Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida godinama organizirano nije trošila glasnice na Vatrene. Protiv Hrvatskog nogometnog saveza često su dizali glas, tvrdeći da im smetaju ‘anomalije u hrvatskom nogometu’ i upirući prstom u loš tretman prema Hjaduku od strane HNS-a.

Gotovo desetljeće poslije, dolaskom nekih novih ljudi na čelo navijačke skupine, zapuhali su, čini se, novi vjetrovi. Iako službene potvrde iz Torcide nema, navijači kažu: gdje ima dima, ima i vatre. Drugim riječima, tvrde: Torcida se vraća na tribine bodriti Vatrene.

“Bilo je i vrime, bilo je i vrime, inače Torcida je glavna što se tiče navijača u Hrvatskoj i neka se zaboravi šta je bilo i neka idu naprid”, rekao je Splićanin Igor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov sugrađanin Luka kaže:

“Dok u Savezu još ima hobotnica i krakova koji su pušteni duboko u korijenje, ja mislim da se ne bi tribali vraćati. A sad, vidit ćemo, ako je to pomak na bolje, onda svaka čast.”

“Ja ću otići, iako imam svoje mišljenje, ali ne idem zbog HNS-a, nego zbog Livaje i naših hajdukovaca koji igraju u reprezentaciji”, nadovezao se Damir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida bila na sastanku s ljudima iz HNS-a

Dnevnik NoveTV doznaje da su pripadnici Torcide bili na sastanku s ljudima iz HNS-a, a u posjedu su i poruke koju je posljednjih dana dobilo na stotine pripadnika Torcide. Ovo je njezin dio:

“Nakon razgovora i sastanaka s ljudima iz grupe, donili smo odluku da se Torcida vraća na utakmice reprezentacije. U cilju nam je ići na utakmice, domaće i gostujuće, ka grupa, u što većem broju koji će, nadamo se, s vremenom rasti… Ljubav prema domovini nikad nije bila upitna, ali se zbog raznih događaja dovela do razine koju nitko nije htio. Uvik ćemo se borit i ukazivat na neispravni sustav.”

Što misle o povratku Torcide na tribine, pitali su i Hrvatski nogometni savez.

“Utakmice hrvatske reprezentacije su simbol zajedništva svih hrvatskih navijača koji su dobrodošli na utakmice Vatrenih, pa u tom kontekstu pozdravljamo i najavljeni povratak Torcide.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poljudskom Sjeveru već iduće subote trebali bismo vidjeti, ili bolje rečeno čuti, je li do ulaznica došla i Torcida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.