Tour: Boomu peta etapa, Nibali zadržao vodstvo, Đurasek 60.

Nizozemac Lars Boom (Belkin) pobjednik je pete etape ovoggodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke “Tour de Francea”, vožene od Ypresa u Belgiji do Arenberg Porte du Hainauta u dužini od 152.5 kilometra, tijekom koje su vozači morali svladati 13km neasfaltiranih cesta, a dodatna otegotna okolnost bila je kiša koja je padala tijekom čitave utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po takvim uvjetima Boom se najbolje snašao, izdvojio iz vodeće skupine nešto više od pet kilometara prije cilja, te slavio s vremenom od 3:18:35 sati. Drugo i treće mjesto zauzeli su vozači Astane, Danac Jakub Fuglsang i Talijan Vincenzo Nibali sa 19 sekundi zaostatka.

Iako nije osvojio etapu Nibali je je imao mnogo razloga za zadovoljstvo ovakvim ishodom jer je bio uvjerljivo najbolji od svih kandidata za ukupnu pobjedu. On je ciljem prošao 1:45 minuta ispred Belgijanca Jurgena Van den Broecka (Lotto), 2:03 minute ispred Amerikanca Andrewa Talanskyja (Garmin), 2:09 minuta ispred Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar), te 2:35 minuta ispred bivšeg dvostrukog pobjednika “Toura”, Španjolca Alberta Contadora (Tinkoff-Saxo).

Ipak, uvjerljivo najveći gubitnik u petoj etapi je prošlogodišnji pobjednik, Britanac Chris Froome koji je odustao od daljnjeg nastupa na ovogodišnjem izdanju najveće svjetske biciklističke utrke nakon što je dva puta pao. U drugom padu Froome je ozlijedio zglob desne ruke što je označilo kraj njegovih nastojanja za obranu naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom redoslijedu vodeći Nibali ima dvije sekunde prednosti ispred drugog Fuglsanga, te 44 sekunde ispred Slovaka Petera Sagana (Cannondale).

Hrvatski vozač Kristijan Đurasek (Lampre) u petoj je etapi zauzeo 110. mjesto sa 13:51 minutom iza Booma, te je ukupno 60. sa 15:56 minuta slabijim vremenom od Nibalija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.