Tour de France: Groenewegenu najduža etapa, Ciccone i dalje u ‘žutom’

Foto: fah

Nizozemski biciklist Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) pobjednik je najduže etape ovogodišnjeg Tour de Francea, vožene na dionici od 230 kilometara sa startom u Belfortu i ciljem u Chalon-sur-Saoneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Groenewegen je bio programiran od svoje ekipe kao pobjednik prve etape i nositelj žute majice, kad je sudjelovao u padu pa je pobjedu odnio njegov momčadski kolega i sunarodnjak Mike Teunissen. U petak je Groenewegen nadoknadio i pokazao da ima najviše snage među najboljim sprinterima, jer je uspio brzinom od preko 70 km/h proći ciljem ispred Australca Caleba Ewana (Lotto-Soudal) i Slovaka Petera Sagana (BORA-Hansgrohe), dok je Talijan Elia Viviani (Deceuninck Quick-Step) završio kao šesti.

Etapa je protekla u bijegu dvojice Francuza, Stephanea Rossetta (Cofidis) i Yoanna Offreda (Wanty-Gobert), koji su pobjegli odmah na startu i sve do 13 kilometara prije cilja bili u vodstvu. No, tada ih je dostigla glavna skupina i odluka o pobjedniku pala je u uzbudljivom nadmetanju najboljih sprintera.

Ukupan redoslijed je ostao nepromijenjen te će i u osmu etapu sa žutom majicom ući Talijan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), sa šest sekundi prednosti pred Francuzom Julianom Alaphilippeom (Deceuninck Quick-Step) i 32 sekunde prednosti pred Belgijcem Dylanom Teunsom (Bahrain-Merida).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je na rasporedu osma etapa, dugačka 200 km, a na putu od Macona do Saint-Etiennea biciklisti će svladati pet uspona druge te dva uspona treće kategorije.

TOUR DE FRANCE, 7. etapa (Belfort – Chalon-sur-Saone, 230 km)
1. Dylan Groenewegen (NIZ/Jumbo-Visma) 6:02:44
2. Caleb Ewan (AUS/Lotto Soudal) ”
3. Peter Sagan (SLK/BORA-Hansgrohe) ”
4. Sonny Colbrelli (ITA/Bahrain-Merida) ”
5. Jasper Philipsen (BEL/UAE-Emirates) ”
6. Elia Viviani (ITA/Deceuninck-QuickStep) ”
7. Giacomo Nizzolo (ITA/Dimension Data) ”
8. Jasper Stuyven (BEL/Trek-Segafredo) ”
9. Michael Matthews (AUS/Sunweb) ”
10. Alexander Kristoff (NOR/UAE-Emirates) ”

Ukupan redoslijed
1. Giulio Ciccone (ITA/Trek-Segafredo) 29:17:39
2. Julian Alaphilippe (FRA/Deceuninck-QuickStep) +0:06
3. Dylan Teuns (BEL/Bahrain-Merida) +0:32
4. George Bennett (NZ/Jumbo-Visma) +0:47
5. Geraint Thomas (VB/Team Ineos) +0:49
6. Egan Bernal (KOL/Team Ineos) +0:53
7. Thibaut Pinot (FRA/Groupama-FDJ) +0:58
8. Steven Kruijswijk (NIZ/Jumbo-Visma) +1:04
9. Michael Woods (KAN/EF Education First) +1:13
10. Rigoberto Uran (KOL/EF Education First) +1:15

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.