Tour de France: Južnoafrički prvak Daryl Impey pobjednik devete etape ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke, Alaphilippe zadržao vodstvo

Foto: fah

Južnoafrički prvak Daryl Impey (Mitchelton-Scott) pobjednik je devete etape ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke “Tour de Francea” vožene od Saint-Etiennea do Brioudea u dužini od 170.5 kilometara, dok je Francuz Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Impey je bio u skupini od 15 vozača koja se izdvojila u bijegu ispred pelotona na početku etape, a kako među bjeguncima nije bilo vozača opasnih po vodeće u ukupnom redoslijedu njihova je prednost brzo rasla i bilo je jasno kako će u završnici etape njih 15 voditi bitku za etapnu pobjedu.

Desetak kilometara prije cilja napao je Belgijanac Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), a njegovo su ubrzanje mogli pratiti samo Impey i Irac Nicolas Roche (Sunweb). Ubrzo je i Roche otpao, pa su Impey i Benoot ostali sami na čelu. Iako je Benoot imao bolju poziciju uoči završnog sprinta, Impey se pokazao bržim.

Treće mjesto u etapi zauzeo je Slovenac Jan Tratnik (Bahrain) sa 10 sekundi ispred vodećeg dvojca, dok je glavna skupina sa svim vodećima u ukupnom redoslijedu na cilj stigla sa 16:25 minuta zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom redoslijedu Alaphilippe je zadržao 23 sekunde prednosti u odnosu na drugog Talijana Giulija Cicconea (Trek-Segafredo), odnosno 53 sekunde u odnosu na trećeg Francuza Thibauta Pinota (Groupama-FDJ).

REZULTATI,
9. ETAPA:
1. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-Scott) 4:03:12
2. Tiesj Benoot (Bel/Lotto-Soudal) isto vrijeme
3. Jan Tratnik (Slo/Bahrain) +10
4. Oliver Naesen (Bel/AG2R) +10
5. Jasper Stuyven (Bel/Trek-Segafredo) +10
6. Nicolas Roche (Irs/Sunweb) +14
7. Marc Soler (Špa/Movistar) +21
8. Ivan Garcia (Špa/Bahrain) +1:50
9. Simon Clarke (Aus/Education First) +1:50
10. Anthony Delaplace (Fra/Arkea-Samsic) +2:42
UKUPNO:
1. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-QuickStep) 38:37:36
2. Giulio Ciccone (Ita/Trek-Segafredo) +23
3. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) +53
4. George Bennett (NZ/Jumbo-Visma) +1:10
5. Geraint Thomas (VB/INEOS) +1:12
6. Egan Bernal (Kol/INEOS) +1:16
7. Steven Kruijswijk (Niz/Jumbo-Visma) +1:27
8. Rigoberto Uran (Kol/Education First) +1:38
9. Jakob Fuglsang (Dan/Astana) +1:42
10. Emanuel Buchmann (Njem/BORA-Hansgrohe) +1:45

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.