Trener Cibone nakon pobjede u prvoj utakmici protiv Cedevite: ‘Bila je to velika pobjeda za nas, međutim, sad se treba fokusirati

Foto: fah

Slavljem 88-84 u srijedu Cibona je povela sa 1-0 u pobjedama protiv Cedevite u finalu doigravanja prvenstva Hrvatske za košarkaše, a druga utakmica na programu je već u petak u 20 sati, ponovno u KC “Dražen Petrović”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Cibone Ivan Velić u najavi druge utakmice naglasio je kako je vrlo važan psihološki aspekt te kako njegovi igrači moraju zaboraviti što se događalo u prvom susretu.

”Vodimo 1-0 u seriji. Bila je to velika pobjeda za nas, međutim, treba već imati fokus na drugoj utakmici. S Cedevitom nije dovoljno igrati dobro samo 20 minuta. Mi smo u prvoj utakmici igrali 30-ak minuta dobro, ali vidjeli ste snagu Cedevite koja se vratila praktički za nekoliko minuta i čak uspjela i povesti. Uspjeli smo na kraju prelomiti utakmicu i pobijediti, što je najbitnije u ovom trenutku. Igrali smo svoju košarku, timsku, atraktivnu, igrali smo jedan za drugog i to nam je donijelo tu prvu pobjedu. Važno je da izvučemo glave iz prve utakmice, da je što prije zaboravimo i da fokus bude na ovoj. Jako je važan taj psihološki aspekt, da se resetiramo i krenemo u drugi meč kao da je prvi. Očekujem sasvim drugu priču jer je svaka utakmica zasebna i nadam se da ćemo i fizički i mentalno biti spremni”.

Jedan od najboljih igrača Cibone u prvoj utakmici bio je branič Roko Rogić sa 10 koševa i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da smo pokazali put kojim trebamo igrati protiv Cedevite. Imamo dobro šansu da i sutra obranimo domaći teren. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju, da nam daju podršku da dobijemo tu drugu utakmicu”, kratak je u najavi bio Rogić.

Prvak Hrvatske postat će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.