Trener Dinama uoči derbija na Poljudu: ‘Hajduk nam je povijesno najjači protivnik, idemo po tri boda’

Foto: fah

Nogometaši Dinama sutra, u srijedu, u 19 sati igraju derbi protiv Hajduka na Poljudu. Iako se Hajduk već godinama ne bori za sam vrh HNL-a ipak je to još uvijek najveći derbi hrvatskog nogometa. Dinamo u ovom trenutku ima više od 20 bodova prednosti ispred Hajduka i sjajnu europsku sezonu iza sebe. Je li, sukladno tome, momčad Dinama favorit i na Poljudu? Trener Hajduka, Siniša Oreščanin, tvrdi da nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kaže trener Dinama Nenad Bjelica, koji je od Oreščanina uoči derbija dobio velike pohvale?

“Situacija u momčadi je dobra, idemo s puno optimizma u Split i nadamo se povratku s tri boda”, kazao je Bjelica, koji se kritički osvrnuo na pristup igri igrača protiv Intera.

”Tražim od njih da u svakoj utakmici pokažu maksimum. Nisu mi se igrači ispričali, to ne ide tako, ali su na treninzima pokazali da daju sve od sebe i da žele odigrati bolje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo protiv Hajduka u utakmicu ulazi s kapitalom od 24 boda. Velika je to prednost, no, nerijetko rezultat derbija ne odlučuje trenutna pozicija na ljestvici već trenutna inspiracija pojedinca.

“Po tablici trenutno to i nije derbi u ovom trenutku, ali Hajduk je povijesno najveći protivnik Dinamu. Moramo biti na najvišem nivou. Znamo koliko je našim navijačima bitno pobijediti Hajduk u Splitu”,  poručio je Bjelica, koji je pohvalio Hajdukove rezultate u posljednje vrijeme. ”Hajduk igra odlično, proigrao je pod vodstvom novog trenera. Bit će sjajna atmosfera, pun stadion”, kazao je trener hrvatskog prvaka.

Kako smo već pisali Siniša Oreščanin rekao je da je Nenad Bjelica jedan od rijetkih trenera koji je uspio kontrolirati svlačionicu Dinama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala mu na tom komplimentu, pokušavam svoj posao raditi najbolje što mogu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.