Trener nakon sjajne utakmice Bojana Bogdanovića: ‘Znamo za što je sposoban, u pravom je ritmu’

Foto: fah

“U pravom je ritmu u posljednjih par utakmica. Znamo za što je sposoban”, izjavio je trener košarkaša Indiane Nate McMillan komentirajući najbolji ovosezonski učinak hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića, koji je sa 26 koševa predvodio strijelce Pacersa u uvjerljivoj gostujućoj pobjedi 120-95 protiv Miamija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je uz 26 poena imao tri skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. U igri proveo 34 minute, imao je odličan šut 9/14, a sa šest pogođenih trica (6/10) izjednačio je svoj najbolji učinak u nastupima za Indianu. Bojan je 17 od svojih 26 poena ubacio u drugom poluvremenu u kojem su Pacersi napravili uvjerljivu prednost za svoju treću uzastopnu pobjedu, a ukupno devetu u ovoj sezoni.

Odličnu utakmicu odigrao je i mladi centar Pacersa Myles Turner koji je ubacio 25 koševa (šut 11/14) uz sedam skokova, četiri asistencije i tri blokade.

“Nisam baš dobro odigrao posljednju utakmicu pa sam morao to popraviti. Ovo je bila utakmica u kojoj sam morao poslati poruku. Drago mi je što sam to uspio napraviti”, rekao je 21-godišnji centar Pacersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Victor Oladipo je za Pacerse ubacio 15 koševa, a Darren Collison spojio 12 poena i 10 asistencija. Indiana je završila dvoboj s 33 asistencije, dok je Miami imao 21. Domaće strijelce je sa 21 košem predvodio Wayne Ellington. Po 15 koševa ubacili su Josh Richardson i Hassan Whiteside.

Indiana (9-8) je došla do devete ovosezonske pobjede, a treće u nizu. Četvrtu pobjedu zaredom Pacersi će pokušati ostvariti već u noći s ponedjeljaka na utorak, kad će gostovati kod Orlanda.

Dragan Bender je ubacio četiri poena (šut 1/7), uz dva skoka i jednu asistenciju u domaćoj pobjedi Phoenixa 113-105 protiv Chicaga. Od šestorice košarkaša Phoenixa sa dvoznamenkasti učinkom najefikasniji su bili T. J. Warren sa 27 koševa i sedam skokova te Devin Booker i Mike James koji su ubacili po 15 poena svaki. Strijelce Chicaga predvodio je finski ‘rookie’ Lauri Markkanen sa 26 koševa i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom su parketu slavili i Los Angeles Lakersi, koji su sa 127-109 nadigrali Denver. Ivica Zubac je za Lakerse odigrao dvije minute, ali je ostao bez učinka koji bilježi statistika. Sedmorica igrača Lakersa bili su na dvoznamenkastom učinku. Najefikasniji su bili Julius Randle sa 24 poena i Brook Lopez sa 21 košem, dok je Lonzo Ball ostvario još jedan ‘triple-double’ sa 11 koševa, 16 skokova i 11 asistencija.

Gary Harris je sa 20 koševa bio najefikasniji igrač Denvera koji je dvije i pol četvrtine bio bez najboljeg igrača Nikole Jokića i trenera Mike Malonea. Obojica su isključeni na polovici druge četvrtine zbog protesta kod sudaca, jer su bili mišljenja da su suci trebali dosuditi osobnu pogrešku na Jokiću. U tom trenutku Nuggetsi su već zaostajali 20 koševa (52-32) za Lakersima.

Od ostalih rezultata valja izdvojiti pobjedu aktualnih prvaka Golden Statea 118-111 na gostovanju u Brooklynu, u kojoj je Stephen Curry ubacio 39 koševa u 11 skokova i sedam asistencija, ali je tri minute prije završetka napravio šestu osobnu pogrešku, zbog čega je morao s klupe odgledati završnicu dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warriorsi su u tom trenutku vodili sa 107-102, ali njihova pobjeda nije došla u pitanje zahvaljujući Klayu Thompsonu koji je ubacio sedam od svoja 23 koša u posljednje tri minute. Prvaci su u Brooklynu igrali bez Kevina Duranta koji je propustio dvoboj zbog ozljede skočnog zgloba. Domaće strijelce predvodili su Allen Crabbe sa 25 i Spencer Dinwiddie sa 21 košem.

Najuzbudljivija završnica odigrana je u Minneapolisu, gdje je Detroit ‘ukrao’ pobjedu (100-97) Timberwolvesima. Domaća momčad je u posljednjih devet i pol minuta ispustila prednost od 11 koševa, a Pistonsi su posljednju dionicu utakmice dobili sa 29-17.

Pobjedu gostiju zapečatio je Tobias Harris koji je pogodio oba slobodna bacanja 3 sekunde prije kraja osnovnog dijela. Jimmy Butler je uspio u preostalom vremenu doći do šuta sa devet metara, no njegov je pokušaj za tricu od ploče bio blizu, ali neuspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butler je završio dvoboj sa 26 koševa i 10 skokova, dok je Andrew Wiggins ubacio 24 poena za poražene. Detroit su do 11. pobjede u sezoni predvodili Andre Drummond sa 20 koševa i 16 skokova te Harris i Avery Bradley koji su ubacili po 18 poena svaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.