Povratak Vedrana Ćorluke: ‘Modrić je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, želio bih otvoriti SP protiv Rusije’

Foto: fah

Kada se može očekivati povratak pouzdanog hrvatskog reprezentativnog stopera Vedrana Ćorluke, koji je Vatrenima u drugom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo vidljivo nedostajao? Prošlo je skoro devet mjeseci od trenutka kad se Vedran ozlijedio, iako se povratak očekivao u desetom mjesecu očito je da se ništa ne želi riskirati. U svakom slučaju, Ćorluka bi trebao biti 100 posto spreman za Svjetsko prvenstvo, a na pitanje koje su mu želje kad je u pitanju najvažniji sportski događaj godine Vedran tvrdi kako bi volio da Vatreni svjetski nogometni turnir otvore protiv domaćina Rusije. Hrvatska je, podsjetimo, otvorila prošlo SP u Brazilu protiv domaćima i izgubila, dobrim dijelom zahvaljujući sucu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedranu kako tvrdi nije bilo nimalo lako gledati dramu protiv Ukrajine te u dodatnim kvalifikacijama dvostruki dvoboj protiv Grčke, srećom, Hrvatska je pod vodstvom Zlatka Dalića uspjela te je izborila plasman na svoje peto Svjetsko prvenstvo, deseto veliko nogometno natjecanje od samostalnosti, četvrto u nizu. Veliki je to uspjeh.

”Nije bilo nimalo lako gledati utakmice, a znaš da ne možeš pomoći. Iako, utakmice protiv Ukrajine bile su mi puno stresnije, njih sam jako teško proživljavao”, rekao je Ćorluka, koji je utakmicu protiv Grčke gledao u Moskvi, tvrdi da ga nije bilo ni najmanje strah, odnosno, vjerovao je da su Vatreni kvalitetniji od Grka, što su na kraju i dokazali.  Nakon uspjeha u dodatnim kvalifikacijama Vedran je, naravno, čestitao suigračima uz poruku da su odigrali dvije sjajne utakmice.

Na pitanje koga bi rado izbjegao u skupini s obzirom da je ždrijeb za otprilike desetak dana Vedran nije pretjerano izbirljiv, no, svakako ne bi volio Francusku te Belgiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da nam najmanje odgovara njihov stil igre. Najviše bih volio da opet otvaramo Svjetsko prvenstvo s domaćinima – Rusima. Eto, neka na otvorenju Svjetskog prvenstva igraju Rusija i Hrvatska”, poručio je stoper Vatrenih, a prenosi portal 24 sata.

Kako Rusi vide hrvatsku reprezentaciju, jesu li zaboravili Wembley?

“Vjerujte, Rusi su doista željeli da se kvalificiramo jer nam još ne zaboravljaju pobjedu na Wembleyu, s kojom smo ih odveli na Europsko prvenstvo 2008. Na tome će nam biti vječno zahvalni. A isto tako, gaje simpatije prema našoj reprezentaciji i vide nas kao jedno od mogućih iznenađenja Svjetskog prvenstva.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se Svjetsko prvenstvo približava i kako će već u prvoj trećini iduće godine gotovo sve misli navijača biti usmjerene prema Rusiji Ćorluka je govorio i o načinu života u glavnom gradu najveće države na svijetu, odnosno, o cijenama u Moskvi te opasnostima koje se kriju, a koje, kako tvrde pojedini mediji, nisu male.

‘Moskva je skupa, ali nikako nije opasna. U bilo kojem dijelu Moskve možete se kretati bez straha i siguran sam da će svakom navijaču koji nas dođe bodriti Moskva biti više nego ugodno iznenađenje. Što se tiče večera, u strogom centru grada može se naći svakakvih restorana, od skroz pristupačnih do ruski skupih.”

Vedran Ćorluka je već pet godina u Rusiji, igra za Lokomotiv, ni sam nije vjerovao da će toliko zavoljeti Moskvu i Ruse.  Kaže, kroz smijeh, da je ”čak i babušku dao tetovirati.’‘ Vedran tvrdi kako je Moskva jedan moderan, svjetski grad, koji ima toliko toga za ponuditi gostima i domaćem pučanstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O budućem hrvatskom kampu u Rusiji, gdje ga hrvatski stoper vidi?

”Volio bih da kamp bude moja baza Lokomotiva, koja je dosad bila rezervirana za Italiju, ali njihovim ispadanjem baza je opet slobodna pa me moji u klubu nagovaraju da dovedem baš Hrvatsku.”

Na pitanje je li možda preporučio Vatrenima neki kamp s obzirom kako je ipak proputovao cijelu Rusiju te dosta dobro poznaje način života u ovoj velikoj zemlji Ćorluka tvrdi da ipak nije, jer ne sumnja da će izbornik Zlatko Dalić odabrati najbolji kamp i bez njegovih savjeta, dok mu njegovi iz kluba poručuju da Hrvatsku dovede k njima.

Gdje je legendarna vaterpolo kapica završila, koju pamtimo s prošlogodišnjeg Eura u Francuskoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Uefa je kapicu zatražila preko HNS-a, tako da nisam imao nikakav izravan kontakt s njima. Ali, iskreno, drago mi je da ću biti dio povijesti Uefe.”

Je li Luka Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena?

”Da. Za mene je Luka, bez sumnje, najbolji hrvatski igrač. S obzirom na sve što je osvojio i koliko je puta bio član najboljih jedanaest svijeta, niti jedan hrvatski igrač u povijesti ne može se mjeriti s njim. Sve je to zaslužio svojim odnosom prema nogometu. Imao sam priliku s njim igrati u Dinamu i Tottenhamu te znam koliko je truda i volje uloženo kako bi postao ovo što je danas. I zato mu skidam kapu do poda…”

I napokon kad će se Ćorluka vratiti pravom nogometu?

”Na teren ću se vratiti krajem studenog. Već sad normalno treniram, no odvojeno od momčadi. Tetive su ok, nakon deset godina svakodnevne boli, nadam se da sam se ovom operacijom riješio tog problema…”

Na pitanje koliko će prijatelja ugostiti tijekom Svjetskog prvenstva Ćorluka odgovara kako će ih biti najmanje desetak. Bit će tu članovi uže rodbine te šire obitelji koji će htjeti doći navijati za Hrvatsku u Rusiji.

O mjestima izlaska u Moskvi Vedran je izdvojio nekoliko?

” Moja omiljena mjesta u Moskvi su Patriarshie Purdy ili Patriarch s Ponds i tamo se nalazi nekoliko meni najdražih restorana: Uilliams, Patara, Bron i Cutfish koje svakako preporučujem svakome. Što se tiče klubova i noćnog života, Moskva sigurno neće razočarati nijednog našeg navijača.”

S obzirom kako je Ćorluka već zagazio u četvrto desetljeće života, a budući da ga ozljede nisu zaobišle, nameće se pitanje kad će se oprostiti od Vatrenih, koliko će još igrati, odnosno, odlazi li iz reprezentacije poslije Svjetskog prvenstva?

”Sve će ovisiti o zdravlju i o trenutku kada ću osjetiti da više ne mogu pomoći reprezentaciji. Hoće li to biti nakon ovog Svjetskog prvenstva, vidjet ćemo… Ali mislim da nisam toliko star pa me nemojte gurati u mirovinu. Imam ja još dosta za dati. Uostalom, Dario Srna se oprostio s 34-35 a meni će tad biti tek 32!…”

Za kraj Ćorluka ne zaboravlja spomenuti izbornika Dalića koji je, kako kaže, ”odradio sjajan posao.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.