Trener Newcastlea o skorom nastavku Premiershipa: ”Veći je rizik odlazak u trgovinu nego igrati nogomet”

Foto: Snimka zaslona

Utakmicama Bundeslige napokon je, nakon dva mjeseca čekanja zbog pandemije koronavirusa, krenuo vrhunski sport u Europi. Uskoro će za njemačkom ligom krenuti i ostale europske lige. Talijanska, engleska, hrvatska… i ostale lige, osim francuske i nizozemske, koje su definitivno zaključile sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Newcastlea, Steve Bruce, pozvao je tako Premiership da se prvenstvo nastavi krajem lipnja kako bi se igračima ostavilo dovoljno vremena za povratak u formu. Ipak je pauza bila gotovo sedamdeset dana.

Steve Bruce je u razgovoru za Sunday Telegraph kazao:

“Većina trenera dijeli istu zabrinutost. Potrebno nam je najmanje šest tjedana. Ne vidim kako bismo mogli početi igrati utakmice prije kraja lipnja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali britanska je vlada najavila nastavak nogometne sezone već od 1. lipnja, vodstvo Premiershipa traži način kako između početka lipnja i kraja srpnja odigrati čak 92 utakmice. Toliko je, naime, ostalo utakmica do kraja engleskog prvenstva.

Podsjetimo, klubovi u Engleskoj u ponedjeljak će imati sastanak kako bi usvojili sanitarni protokol koji će omogućiti nastavak treninga, što je preduvjet za nastavak sezone, uz poštivanje mjera održavanja socijalne distance. Engleska je jedna od najviše i najteže pogođenih zemalja pandemijom koronavirusa, preminulo je od opakog virusa skoro 35 000 ljudi.

S obzirom da Newcastle nije igrao od 7. ožujka trener Steve Bruce, kao uostalom i mnogi drugi treneri, upozorava na rizik od ozljeda kojima bi mogli biti igrači izloženi ako bi krenuli prebrzo igrati nogomet na visokoj profesionalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treba se podsjetiti da su imali osam tjedana pauze i to je vjerojatno najdulja pauza koju su u svojoj karijeri imali neki od igrača. Ako napravimo predsezonu, imali bismo šest tjedana i vjerojatno šest prijateljskih utakmica kako bi igrači bili spremni za prvu utakmicu prvenstva. Potrebna nam je dovoljna priprema da igrači budu u formi, a ako toga ne bude, srušit će se kao kula od karata”, tvrdi Steve Bruce, koji smatra da je rizik zaraze koronavirusom u nogometu manji zbog strogih mjera koje su uvedene radi zaštite igrača.

“S mjerama koje su na snazi vjerojatno je veći rizik prilikom odlaska u trgovinu ili na benzinsku crpku. I imamo sreće, možemo se testirati svaka tri dana”, zaključio je trener Newcastlea, Steve Bruce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.