Trener Zvezde o hrvatskom ‘problemu’: ‘Imaju igrače u NBA, ali nemaju momčad za velike domete u europskim natjecanjima’

Foto: snimka zaslona

Trener košarkaša Crvene Zvezde, Dragan Šakota, komentirao je stanje kakvo će na košarci biti nakon pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Države koje obiluju talentima će s mladim igračima popunjavati sastave, ali to nije dovoljno za najviši nivo natjecanja. Primjer je Hrvatska koja ima puno talentiranih igrača, nekoliko njih igra i u NBA ligi, ali nema momčad za velike domete u europskim natjecanjima, čak ni u ABA ligi. Taj sindrom mogao bi pogoditi i srpsku košarku, posebno ako sad talenti budu odlazili već na prvu ponudu. Očekujem da će sljedeće sezone u ABA ligi priliku više dobivati mladi igrači, a klubovi će vjerojatno uzimati po samo dvojicu dobrih stranaca. I razlike između bogatih i siromašnih klubova bit će sve veće”, smatra on.

“Budžeti najvećeg broja klubova bit će manje nego sad pa će igrači odlaziti u sredine koje bolje plaćaju poput Kine i Japana, zemlje koje ulažu nevjerojatan novac u sport”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.