Treneri Rijeke i Dinama nakon sjajnog derbija: ‘Zaista je šteta što nije bilo gledatelja’

Rijeka, 13.12.2020.- U derbiju 15. kola Prve HNL Rijeka i Dinamo su u sjajnom susretu na Rujevici odigrali 2-2. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ua

Rijeka i Dinamo na Rujevici odigrali su jedan zaista spektakularan derbi. Završilo je 2:2 u utakmici punoj preokreta, Dinamo je poveo, Rijeka preokrenula, da bi se Modri spasili u završnici susreta. Naravno, nakon utakmice treneri obje momčadi bili su zadovoljni odličnim derbijem. Rezultatom više manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneri Zoran Mamić i Simon Rožman, nakon susreta su zapravo sipali komplimente jedan drugom, Mamić je kazao kako je šteta što ovakvu utakmicu uživo nisu mogli vidjeti navijači, Rujevica je, nažalost, zbog pandemije bila prazna. Obje su momčadi igrale poprilično umorne zbog europskih nastupa, no treneri obje momčadi mogu biti zadovoljni jer su u europskim utakmicama slavili pobjede.

‘Vidjeli smo jednu jako dobru utakmicu, baš sam komentirao s kolegom Rožmanom, žao mi je što nije bio pun stadion. Trebala se uživo vidjeti ovakvu utakmicu, svi skupa smo mogli uživati. Četiri pogotka, puno prilika… Mi smo, pogotovo u drugom poluvremenu, odigrali jako dobru utakmicu. Zahvaljući igri u tom dijelu, mislim da smo bili bliži pobjedi. Nismo iskoristili šanse, a nešto je obranio i njihov vratar. To je tako, to je nogomet”, rekao je nakon susreta Mamić te je dodao:

”Rijeka je stvarno dobra momčad, nije bilo lako igrati protiv njih. Čestike još jednom Simonu i kompletnoj momčadi Rijeke na odličnoj utakmici. Pokazali smo da i nakon teških utakmica koje su iza nas imamo snage, da smo u drugom poluvremenu mogli do trijumfa.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Rijeke Simon Rožman bio je blizu pobjede, no Dinamo je ipak izjednačenje zaslužio.

”Nije bilo dobro kako smo krenuli u utakmicu. Ali nakon tog ranog pogotka koji smo primili, psihološki smo se ustabili, te jako dobro odigrali drugi dio prvog poluvremena. Tada smo uspjeli doći do vodstva. U drugom poluvremenu Dinamo nas je stisnuo, te je na kraju postigao pogodak. Međutim, igra obje momčadi bila je na viskoj razini, pogotovo kad se uzme u obzir kakav ritam imamo jedni i drugi. Slažem s s Zoranom Mamićem. Zaista je ogromna šteta što nije bilo gledatelja, mogli su uživati u odličnoj nogometnoj predstavi. Bilo ja zaista puno toga dobroga. Sretan sam što smo osvojili ovaj bod koji nam sigurno daje potvrdu smjera našeg razmišljanja. Tu smo, idemo dalje istim smjerom, istom filozofijom.”

Dinamo sad čeka kup-utakmica s Rudešom, kako se prebaciti s tepiha Rujevice na težak teren u zagrebačkom kvartu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘O tome sam također razgovarao s kolegom Rožmanom. Nije Rujevica više onakav teren kakav je bio. Baš je vrlo težak za igrati. Pogotovo za gostujuće momčadi, jer Rijeka ovdje igra stalno, pa je bolje adaptirana. Znam da će biti teško protiv Rudeša tamo na terenu – nema trave! Morati ćemo se prilagoditi i odraditi tu utakmicu, plasirati se dalje, uz sav respekt prema Rudešu i teškom terenu, nema alternative, Dinamo mora proći! Mi smo im predlagali zamjenu domaćinstva ili da se igra u Kranjčevićevoj ulici, oni nisu pristali”, zaključio je Mamić

Za Rijeku sad slijede dva gostovanja, kod Slaven Belupa i Varaždina.

”Imamo mladu momčad koja želi igrati svaka tri dana, nema nikakvog alibija. Mi želimo ići dalje kontinuitetom dobrih rezultata, bez obzira na ritam u kojem igramo. Franko Andrijašević? Vijdet ćemo kad se obave pretrage, nadam se da se nije ozbiljnije ozlijedio i da ćemo ga oporaviti za ove dvije posljednje utakmice”, zaključio je Rožman, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.