Trenerska ikona: Njemačka reprezentacija više se bavila LGBT-om nego nogometom

Foto: Twitter

Njemačka je pretrpjela drugi uzastopni neuspjeh kvalificiranja u osminu finala Svjetskog prvenstva, nakon što je pobjeda Japana nad Španjolskom u četvrtak navečer značila da tim Hansija Flicka ne prolazi unatoč tome što je Njemačka pobijedila Kostariku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšem izborniku ruske reprezentacije Valeriju Gazajevu to je ‘ozbiljan neuspjeh’.

“Kada reprezentacija poput Njemačke ne prođe skupinu na drugom Svjetskom prvenstvu zaredom, to je znak neuspjeha njemačkog nogometa”, rekao je Gazajev u intervjuu za Championat.

“Mislim da će njemački nogomet izvući odgovarajuće zaključke. Ovo je definitivno neuspjeh. Njemačka je uvijek bila na popisu favorita za velika međunarodna natjecanja, bilo da se radi o Europskom ili Svjetskom prvenstvu”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stekao se dojam da je njemačka reprezentacija na Svjetskom prvenstvu 2022. više vremena posvetila LGBT temama nego nogometu”, poručio je.

> Ruke na ustima, kopačke u duginim bojama i istup ministrice: Nijemci su se na SP došli baviti politikom, pa su izgubili

Podsjetimo, iako je FIFA zabranila korištenje kapetanskih traka u duginim bojama, njemačka reprezentacija se inatila i bavila politikom umjesto nogometom.

Nijemci su tijekom uobičajenog grupnog fotografiranja uoči početka utakmice, svih 11 igrača, rukama prekrili svoja usta, na taj način odgovarajući na zabranu podrške projektu OneLove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je poručila da će kapetane reprezentacija koji budu nosili One Love traku kažnjavati žutim kartonima prije samog početka utakmice, pa su se savezi Engleske, Njemačke, Belgije, SAD-a, Danske, Francuske, Nizozemske, Švicarske i Walesa povukli iz ove priče. No, Nijemci su ostali pri svome pa su Manuel Neuer, Nico Schlotterbeck, Ilkay Gündogan, Serge Gnabry i Thomas Muller igrali u prilagođenim kopačkama na kojima su se vidjele dugine boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je igračima odršku pružila i njihova savezna ministrica unutarnjih poslova i domovine Njemačke Nancy Faeser. Ona je na stadion stigla odjevena u crveno odijelo, ispod kojeg je imala bijelu majicu, a tek kada je skinula sako, otkrila je kako na lijevoj nadlaktici nosi traku za ruku na kojoj je pisalo One Love uz srce u kojem su bile dugine boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.