Strahonja o sucu dvoboja Vatrenih s Japanom: Ima malu ‘mrljicu’ na ovom SP-u

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

Susret osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Japana u ponedjeljak, 5. prosinca na stadionu Al Janoub sudit će Marokanac s američkom putovnicom Ismail Elfath (40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elfath je rođen u Casablanci, međutim s 18 godina je preselio u SAD nakon što je dobio američku vizu na lutriji.

Diplomirao je strojarstvo na Sveučilištu Texas u Austinu 2006. Od 2012. se bavi suđenjem, a od 2016. je na FIFA-inoj listi sudaca.

Prije tri godine sudio je na CONCACAF Gold Cupu u SAD-u, a iste je godine vodio i polufinalnu utakmicu na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine je proglašen za najboljeg suca u MLS-u, a u srpnju prošle godine sudio je na tri utakmice na Olimpijskim igrama u Tokiju, uključujući četvrtfinalni ogled između Japana i Novog Zelanda.

Elfath je izabran kao jedan od dvojice sudaca iz CONCACAF- a za Afrički kup nacija 2021. održan u Kamerunu od 9. siječnja do 6. veljače 2022.

Vatrenima je sudio samo jednom, u prijateljskom susretu protiv Perua u kojemu smo poraženi sa 0-2 na Hard Rock stadionu u SAD-u 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom SP-u vodio je susret Brazila i Kameruna, te Gane i Portugala (2:3) nakon kojega je afrička momčad imala velikih prigovora na suđenje i dosuđeni kazneni udarac nad Cristianom Ronaldom.

– Ima malu mrljicu na ovom SP-u, a to je onaj skandalozan penal na Ronaldu, rekao je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji Qatara, ali je i pohvalio Elfatha za suđenje u dvoboju Brazila i Kameruna.

Asisirat će mu Amerikanci Corey Parker i Kyle Atkins, dok je četvti sudac Alžirac Mustapha Ghorbal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolumbijac Nicolas Gallo bit će na VAR-u, Čileanac Julio Bascunan je asistent VAR-a, a Argentinac Ezequiel Brailovsky na VAR zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.