Trijumf vaterpolista putem HRT-a pratilo više od pola milijuna gledatelja

Foto: fah

Trijumf hrvatskih vaterpolista, koji su u subotu navečer u završnici Svjetskoga vaterpolskog prvenstva pobijedili Mađarsku i osvojili zlatnu medalju, bio je toga dana najgledaniji televizijski sadržaj u Republici Hrvatskoj, a putem Hrvatske radiotelevizije (HRT) pratilo ga je 13 % opće populacije (AMR), odnosno 526 066 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o prosjeku cijele utakmice, međutim, posljednja je četvrtina susreta, u kojoj je Hrvatska postigla odlućujuće zgoditke, bila još gledanija jer ju je pratilo 15,8 % opće populacije (AMR), odnosno 645 975 gledatelja. Broj gledatelja pred malim ekranima povećavao se iz četvrtine u četvrtinu, pa je prvu pratilo 450 140 gledatelja, drugu njih 506 598, treću 550 412, a četvrtu 645 975 gledatelja.

O iznimno velikome zanimanju gledatelja za taj susret govore i podaci o subotnjemu udjelu u gledanosti (SHR) Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i tijekom cijeloga dana (24 %) i u udarnome terminu od 19.00 do 23.00 (36 %). Prvi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u udarnome terminu bio je gledaniji za 15 % od najgledanijega programa druge po gledanosti nacionalne televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.