Troje hrvatskih predstavnika na Svjetskom paraboćarskom prvenstvu u Liverpoolu

Foto: hrvatski bocarski savez

Hrvatska paraboćarska reprezentacija u sastavu Damir Komar, Melisa Osmanović i Damir Juren otputovala je u Liverpool, gdje će se od 12. do 18. kolovoza održati Svjetsko prvenstvo na kojemu će se nadmetati 190 paraboćara iz 33 države u sedam kategorija, četiri pojedinačne i tri ekipne, a Hrvatska će imati predstavnike u BC4 kategoriji pojedinačno i u paru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pojedinačnoj konkurenciji BC4 kategorije nastupit će ukupno 32 igrača, podijeljenih u osam skupina, a iz svake skupine po dvoje najboljih plasirat će se u osminu finala. Ovdje će nas predstavljati naš najbolji paraboćar Davor Komar, član BKOSIŽ “Istrijana” iz Pule. Trenutačno osmi igrač svijeta prema rang-listi svjetske paraboćarske organizacije je postavljen za nositelja skupine H u kojoj će uz njega igrati još i prvak Amerike Eliseu dos Santos iz Brazila, trenutno deveti igrač svijeta, legenda svjetskog boćanja Steve Wilson iz Bermuda i Nikos Vasilis iz Grčke, koji su 34. i 35. igrači na svijetu.
“Prvi mi je cilj svakako se plasirati u osminu finala, a potom je sve otvoreno”, naglasio je Komar i dodao:

“Uspjeh sa Svjetskog kupa u portugalskom Povoau početkom srpnja kada sam osvojio zlatnu medalju pobijedivši srebrnog i brončanog s paraolimpijskih igara u Riju, Samuela Andrejčika iz Slovačke i Pornchoka Larpyena iz Tajlanda dao mi je još veći poticaj da u proteklih mjesec dana po deset sati mukotrpno dnevno treniram za svjetsko prvenstvo. Pripreme sam odrađivao u Ljubljani, Rovinju i Puli. Želja mi je da se još više približim vodećim boćarima u svojoj kategoriji i tako trasiram svoj odlazak na 17. POI u Tokiju kao prvi hrvatski boćar s invaliditetom koji bi nastupio na paraolimpijskim igrama”, izjavio je Komar uoči odlaska za Liverpool.
Svoju prvu utakmicu Davor će igrati u nedjelju Vasilisa, a istoga dana na rasporedu je i utakmica protiv Wilsona. Utakmica protiv dos Santosa je u ponedjeljak, u utorak su na rasporedu utakmice osmine finala i četvrtfinala, dok se polufinala i utakmice za medalje igraju u srijedu.
U četvrtak 16. kolovoza započinje natjecanje parova, 16 parova podijeljeno je u četiri skupine, a naš par, u kojemu uz Komara igraju i njegova klupska kolegica Melisa Osmanović te Damir Juren iz BK OSI DDZ “Željko Klepač” – URIHO, a koji je trenutno 12. na svjetskoj rang-listi, nadmetati će se u skupini D, zajedno s dvostrukim paraolimpijskim pobjednicima (Peking 2008 i London 2012), aktualnim prvacima Amerike i vlasnicima srebra iz Rija, Brazilom (trenutačno 5. na svjetskoj rang-listi), aktualnim viceprvacima Amerike, Kolumbijom (4.) te brončanima s prvenstva Azije, Kinom (13.).
Prvu utakmicu naš par igra u četvrtak protiv Brazila, a istog dana na rasporedu je i utakmica protiv Kolumbije. U petak se igra protiv Kine, a istog dana u popodnevnim satima na rasporedu su i četvrtfinala i polufinala, dok se u subotu igraju samo utakmice za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.