Trump kaže da je polemika o e-mailovima diskreditirala Hillary Clinton

Foto: fah

Donald Trump, republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore 2016. je ocijenio da je korištenje privatne eletroničke pošte dok je bila državna tajnica politički diskreditiralo njegovu demokratsku protivnicu Hillary Clinton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magnat nekretnina koji je izazvao opće iznenađenje ulaskom u utrku za Bijelu Kuću i dalje dominira u republikanskim redovima, bez obzira na opetovane gafove.

“Mislim da je priča o elektroničkoj pošti jako diskreditirala Hillary”, izjavio je Trump na kanalu ABC News. “Pogledajte što se dogodilo generalu Davidu Petraeusu, kako je uništen. A učinio je tek djelić onoga što je ona učinila”, optužuje Trump.

Bivši direktor CIA-e David Petraeus osuđen je u travnju na dvije godine uvjetne zatvorske kazne jer je ljubavnici Pauli Broadwell dao uvid u povjerljive informacije dok je pisala knjigu o njemu i lagao je FBI-u i CIA-o o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od proljeća traje polemika o desecima tisuća e-mailova koje je Clinton kao državna tajnica (2009-2013) primala i slala s privatne adrese i servera, a ne vladine, kao bi bilo prema propisima.

Prema ispitivanju CNN/ORC objavljenom prošlog tjedna, topi se razlika između Clinton i Trumpa. Ona i dalje vodi, ali samo za šest postotaka, 51 posto prema 45 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.