Tuga zbog smrti mladog hrvatskog reprezentativca: ‘Golem je to gubitak i bol, među nama Hrvatima u Njemačkoj strašan šok’

Foto: Fenix magazin

Pogibija 16-godišnjeg Luke Lucića u okolici Stuttgarta, koji je na biciklu podletio pod vlak, udarac je svim Hrvatima u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijel Lučić, voditelj HNS-ovog projekta u dijaspori i glavni čovjek za Njemačku, za Sportske novosti otkriva: “Luka je bio svestran sportaš, voljen u Stuttgarter Kickersu, izvrsno građen. Trenirao je kickbox, tek je kasnije prešao na nogomet i isticao se kao krilni igrač. Na selekciji koju radimo u Njemačkoj za hrvatske igrače izborio je mjesto u U-17 reprezentaciji i tako je dospio kod izbornika Tomislava Rukavine. Golem je to gubitak i bol, među nama Hrvatima u Njemačkoj strašan šok. Često sam u komunikaciji s njegovim ocem Markom jer pomaže mi u skautiranju mladih hrvatskih igrača u Njemačkoj. Ima i mlađeg sina Niku koji također igra nogomet u Stuttgarter Kickersu i očekujemo da će sljedećeg godine doći u Vukovar na Memorijal vukovarskih branitelja.”

“Luka je stigao u hrvatsku reprezentaciju na preporuku naših skauta koji su ga zamijetili zbog dobrih igara. Igrao je na poziciji lijevog krilnog napadača i imao je apsolutno sve što je bilo potrebno u modernom nogometu za igranje na toj poziciji, bio je dosta talentiran. Bio je s nama na jednom zimskom kampu u Medulinu i tamo je pokazao potencijal i veliki talent. Nakon toga je uslijedio turnir u Španjolskoj na kojemu je Luka igrao za nas i ostavio jako dobar dojam na sve koji su bili u reprezentaciji. Radi se prije svega o vrlo mirnom, dragom i samozatajnom dečku koji je bio omiljen u svlačionici praktički od prvog dana. Prihvaćen je jako dobro čim je došao prvi puta u svlačionicu i od cjelokupnog stožera i od svih igrača. Ovo je velika tragedija prvenstveno za njegovu obitelj, ali onda i za sve nas koji smo ga poznavali. Strašno mi je žao i ovim putem bih izrazio iskrenu sućut njegovoj obitelji, a mi ćemo ga se uvijek rado prisjećati”, rekao je izbornik mladih nogometaša Tomislav Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.