Mladi hrvatski nogometni reprezentativac (16) poginuo u stravičnoj nesreći u Njemačkoj

Foto: Fenix magazin

U sudaru s tramvajem na liniji U8 u Ostfildernu (Okrug Esslingen u Baden-Württembergu), 16-godišnji biciklist teško je ozlijeđen u utorak popodne na Stuttgarter Straße između Ruita i Heumadena, a kasnije je uslijed nesreće preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Fenix-magazin, riječ je o mladom hrvatskom reprezentativcu Luki Luciću koji je igrao za Stuttgarter Kickers. Također, prije je nastupao za izabranu vrstu Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke, a u veljači ove godine na turniru u Španjolskoj je odigrao tri utakmice za mladu U-17 reprezentaciju Hrvatske (pobjede protiv Norveške 2:1, Gruzije 3:2 i Poljske 4:0)

Njegovom smrću pogođeni su suigrači i stožer HSK-a u Njemačkoj, a pogotovo tehnički Koordinator HNS-a za Njemačku Danijel Lučić koji je za Fenix-magazin i potvrdio ovu tužnu vijest.

Kako javlja njemačka policija, mladić je vozio biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Straße iz smjera Ruita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na takozvanom Abendeckkreuzungu htio je prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljenom treptajućim svjetlom.

Prema trenutnim spoznajama policije, mladić je previdio vlak koji je vozio u smjeru Ruita.

Unatoč kočenju i pokušaju hitnog zaustavljanja vlaka te izdavanju signala upozorenja, 56-godišnji vozač vlaka nije uspio spriječiti sudar s biciklistom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema policijskom priopćenju, 16- godišnji mladić je zadobio teške ozljede. Uslijedila je brza intervencija liječnika hitne pomoći, a mladić je odmah potom helikopterom bio prebačen u kliniku. Liječnici su mu pokušali spasiti život ali nažalost nisu u tome uspjeli. Ozljede su bile prevelike.

Prema posljednjim policijskim nalazima, mladić je preminuo u bolnici u utorak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.