WTA Prag: Petra Martić ipak nije mogla protiv Pliškove i ozljede…

Foto: fah

Hrvatska tenisačica, Petra Martić, nije uspjela pobijediti u 2. kolu WTA turnira u Pragu, bolja od nje bila je Čehinja Kristyna Pliškova sa 6:1, 7:5 nakon sat i 18 minuta igre. Inače, bio je ovo drugi međusobni meč dvije zapravo vršnjakinje s obzirom da Petra Martić ima 29 godina a Pliškova godinu manje. Omjer u pobjedama je 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je set trajao tek 21 minutu, hrvatska tenisačica je u dva navrata gubila svoj servis, prvi puta se to dogodilo u svom prvom servis gemu, a drugi puta kad je praktički u setu bilo sve gotovo, kod 1:4 u gemovima. Petra je imala devet winnera te tri neprisiljene pogreške, jedinu pravu priliku Hrvatica je imala u trećem gemu kada je na servis češke tenisačice stigla do dvije vezane break-lopte, 15-40, no priliku ipak nije iskoristila na drugi servis Pliškove.

U drugom je setu Martić napokon pokazala svoju pravu kvalitetu te je pružila daleko jači otpor, iako se jako mučila s ozljedom lijeve noge.  Naime, bedreni mišić naše igračice bio je omotan zavojem zbog ozljede koja je muči još od prošlog tjedna te nastupa u Palermu. Kod rezultata 3:2 Petra je zatražila medicinsku pomoć jer je imala bolove u gležnju te iste lijeve noge. No tome unatoč Petra se nastavila boriti i uspjela je stići do 5:5 te set odvesti u neizvjesnost. Obje su tenisačice do tada držale svoj servis, da bi naša tenisačica pokleknula na četvrtu break-loptu Pliškove u 11. gemu. Dvije od tri break-lopte Petra je uspjela spasiti, no četvrtu loptu Pliškova je iskoristila tako što je pogodila odličan forhend za prednost od 6:5 te servis za pobjedu u meču koji je na kraju i pogodila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.