U Barceloni se i dalje ne mire porazom od Reala: Objavljena snimka iz VAR sobe

epa08762779 Real Madrid's Luka Modric (R) controls the ball before Shakhtar Donetsk's Domilson Cordeiro Dos Santos (C) and Valeriy Bondar (L) during the UEFA Champions League group B soccer match between Real Madrid and Shakhtar Donetsk at Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, Spain, 21 October 2020. EPA/JUANJO MARTIN

I dalje jedanaesterac za Real u velikom derbiju protiv Barcelone na Nou Campu, a koji je završio pobjedom Kraljeva 3:1, izaziva medijske polemike. Podsjetimo, Sergio Ramos zabio je uz kaznenog udarac za Real, za 2:1, a nad njim je prekršaj i napravljen. Treći Realov je gol postigao kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni sudac utakmice, Martinez Munuera, našao se u središtu pozornost poslije dosuđenog jedanaesterca za Real, iako je Kraljevski klub potpuno zasluženo dobio Barcelonu. Munuera je dosudio jedanaesterac za Real Madrid sredinom drugog dijela, pokazao je na bijelu točku jer je smatrao da je Lenglet faulirao Ramosa, mediji bliski Barceloni i dalje tvrde kako kazneni udarac za Real nije postojao, no to je sve što sada mogu. Rezultat se neće mijenjati.  Glavni sudac utakmice, a na što ima pravo, odlučio je pogledati VAR snimku te je poslije toga svirao kazneni udarac, u Barceloni pak smatraju da je Ramos zapravo faulirao prije toga Lengleta te da jedanaesterac nije bilo.

Španjolski mediji objavili su danas audio snimku Munuerinih pomoćnika iz VAR sobe. Podsjetimo, VAR asistent utakmice bio je Jose Maria Sanchez Martinez, koji je glavnom sucu utakmice kazao da ne svira jedanaesterac, no glavni sudac utakmice odlučio je sam pogledati snimku spornog trenutka te je ipak dosudio kazneni udarac, što je naljutilo Barcelonu i njoj bliske medije.

Jedan od pomoćnih sudaca na terenu kazao je Munueri kako je zapravo bio prekršaj Ramosa, a ne Lengleta, no glavni sudac se na to oglušio te je donio odluku kakvu je donio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.