U Fiorentini desetoro zaraženih koronavirusom, igrači pokazuju solidarnost s onima koji se bore protiv pandemije

Foto: fah

Pandemija koronavirusa paralizirala je cijelu Europu, najgore je stanje i dalje u Italiji, iako neki smatraju da je ”dostignut vrhunac epidemije.” Naravno, zbog koronavirusa prekinuta su i sva sportska natjecanja u susjednoj državi. Država je praktički postala jedna velika karantena za šezdesetak milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Firenci također nije dobro, talijanski prvoligaš Fiorentina, čiji dres nosi i hrvatski reprezentativac, Milan Badelj, objavio je da u svojim redovima ima deset članova koji su pozitivni na koronavirus. ”Od njih deset troje se nalaze u bolnici”, kazao je  vlasnik kluba iz Firence Rocco Commisso.

”Situacija je loša. U klubu imamo deset osoba zaraženih koronavirusom”,  rekao je za televizijsku postaju Sky Italia Commisso.

Podsjetimo, među igračima koji su pozitivni na koronavirus su talijanski napadač Patrick Cutrone, argentinski branič German Pezzella i srpski napadač Dušan Vlahović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pandemija koronavirusa pokrenula je sportaše koji su pokazali solidarnost s onima koji se na ”prvoj crti” bore protiv opasnog virusa, tako je Toskanski  počeo prikupljati sredstva za pomoć bolnicama, dok je francuski nogometaš Franck Ribery donirao 50 000 eura.

Vlasnik kluba iz Firence je svima zahvalio: ”Za sada smo prikupili 420.000 eura, a naš cilj je dosegnuti pol milijuna.”

Iz drugog talijanskog nogometnog prvoligaša, Brescie, su objavili da su dva njihova člana zaražena koronavirusom. Podsjetimo, opasni virus odnio je gotovo tri tisuće života u susjednoj Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.