Povratak u normalu, poruka iz Španjolske: ”Sredinom svibnja mogli bismo nastaviti sva europska natjecanja”

Foto: fah

I dok je cijela Europa još uvijek gotovo paralizirana zbog pandemije koronavirusa, a sportska natjecanja su u prekidu, ipak se razmišlja o povratku u normalan život. Naime, epidemija koronavirusa snažno je pogodila Španjolsku, koja je, nakon Italije, pod najvećim udarom opasne zaraze, međutim, postoje neke naznake, neki nagovještaji, o povratku u ”normalu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je predsjednik španjolske nogometne lige Javier Tebas kazao kako bi se jedna od najjačih nogometnih liga u Europi, španjolska La Liga, trebala nastaviti u petom mjeseci, što i nije toliko daleko. Europsko nogometno prvenstvo je odgođeno i prostora ima. Tebas smatra da bi se sredinom svibnja mogla nastaviti nacionalna prvenstva diljem Starog kontinenta.  Koliko je to zapravo realno?

”Sredinom svibnja mogli bismo nastaviti sva europska natjecanja. Sva. Ovisit će o tome kako će se razvijati pandemija. Možda bude i prije,  no to je datum s kojim baratamo. Tada bismo najkasnije trebali početi”, kazao je prvi čovjek španjolske La Lige, prenosi Marca.

Dakako, postavlja se pitanje hoće li se u prvi mah morati igrati bez publike. Tebas je i na to imao odgovor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “To će ovisiti o zdravstvenim službama u svakoj državi”.

Prvi čovjek La Lige smatra kako je odgoda Europskog prvenstva, koje se trebalo igrati od 12. lipnja do 12. srpnja, ključna u nastavku sezone. Naime, otvorio se prostor za normalan završetak klupske sezone, nacionalnih prvenstava, Lige prvaka i Europske lige. Španjolci su, podsjetimo, bili protiv toga da se Euro prolongira za kraj ove godine te je odluka pala da se ono igra idućeg ljeta.

Podsjetimo, španjolsko prvenstvo privremeno je prekinuto prije tjedan dana i to 11 kola prije kraja, a prvo mjesto u ovom trenutku drži Barcelona s dva boda više od Reala, koji ima povoljniji raspored do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.