U Španjolskoj od koronavirusa u dobi od 59-godina preminuo poznati novinar: ”Nije imao temperaturu, osjećao se umorno i otežano disao”

Foto: Snimka zaslona

Pandemija opasnog koronavirusa sve više odnosi živote, nisu, naravno, imuni ni oni poznatiji. Virus ne bira, pa čak i kada se radi o ljudima koji ne pripadaju starijoj životnoj dobi, dakle, nemaju iznad 65 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je u Španjolskoj preminuo poznati španjolski novinar José María Candela u dobi od 59 godina zbog koronavirusa, objavio je u petak njegov Radio Nacional de España (RNE) posredstvom Twittera.

Za brojne ljubitelje sporta u Španjolskoj, Candela je bio prvi glas nacionalnog radija. Vatrogasci su ga našli u petak ujutro u jedan sat poslije ponoći. Bio je sam u svojoj kući u Madridu.

Iako je radio kao sportski novinar i živio u glavnom gradu, Candela nije napravio testove na koronavirus, odvrtio je priču posljednjih dana njegov prijatelj, također novinar, Juan Antonio Prieto, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Chema je bio moj vrlo dobar prijatelj. Znam da nije išao na utakmicu Lige prvaka između Liverpoola i Aletica na Anfield (11. ožujka) jer se već tada nije osjećao dobro. Znam i da je imao zakazan pregled kod liječnika baš za danas, 20. ožujka. Ovdje u Španjolskoj se testovi gotovo i ne rade, tako da ni on nije bio testiran. U četvrtak je bio sa svojim bratom, zajedno su ručali, a Chema se nije osjećao dobro, iako nije imao temperaturu. Osjećao se umorno, otežano je disao. Brat mu je prije odlaska savjetovao da se odmori, i to je bio njihov zadnji razgovor. Nikad više nije otvorio oči”, rekao je je Prieto.

Candela, nažalost, nije jedina žrtva među španjolskim novinarima ovih dana.

Covid-19 bio je koban i za Tomása Díaz-Valdésa, generalnog direktora Motorpoint Networks Editores i novinara španjolskog lista AS trideset godina, koji je preminuo u 78. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je jedna od zemalja Europe koja je najjače pogođena pandemijom koronavirusa. Naime, u toj zemlji je dosad od opasnog virusa preminulo 1041 ljudi, a 20.412 je zaraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.