U Splitu održana komemoracija povodom smrti Petra Skansija

skansija
Split, 7.04.2022. - Komemoracija za Petra Skansija u organizaciji KK Split i Hrvatskog košarkaškog saveza u dvorani Gripe. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ml

Obitelj, prijatelji, brojni njegovi suigrači i igrači koje je vodio tijekom duge i bogate trenerske karijere, čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza i Grada Splita i brojni splitski sportaši nazočili su u dvorani KK Splita komemoraciji povodom odlaska jednog od velikana splitske i hrvatske košarke Petra Skansija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bili smo prijatelji, a naše priče o sportu su samo naše. U ime svoje obitelji i sebe zahvalan sam što si mi bio prijatel”, kazao je u emotivnom govoru još jedna splitska košarkaška legenda Željko Jerkov.

” Ti si bio čovjek koji je bio najbolji kada je najviše trebalo. Sjetimo se SP-a u Ljubljani 1970. godine, kada je pet Hrvata bilo u petorci, Skansi, Tvrdić, Ćosić, Šolman, Plećaš. Tada je košarka postala možda i popularnija od nogometa, a Pero je bio najbolji igrač na ključnoj utakmici s Amerikancima”, kazao je Jerkov.

“Uz Peru me vežu neke od najsjajnijih uspjeha moje karijere. Barcelona 1992 i olimpijsko srebro je jedan od njih, kao i moj povratak u Split 2003. godine i osvajanje titule prvaka. To je sve njegovih ruku djelo. Kao igrač je znao sve tajne igrača, a kao trener je svima nama to sve znao prenijeti”, kazao je Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskoga košarkaškog saveza Stojko Vranković posebno je naglasio da je Skansi bio kreator kreator najvećeg uspjeha hrvatske košarke.

“Srebro s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine njegova je velika zasluga i dostignuće. Zbog toga će zlatnim slovima biti upisan u povijest hrvatske košarke, a zbog ratnih vremena kada se to događalo to ima poseban značaj”, kazao je, između ostaloga, Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.