Petar Skansi: Cijela momčad se “usula” jer nije konstituirana na solidnim temeljima

Foto: fah

Petar Skansi progovorio je o ispadanju Hrvatske s Eurobasketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Ne mislim da smo bili slabi, ne mislim ni prozivati igrače, ne mislim da su oni podbacili ili napravili nešto loše. Cijela momčad se “usula” jer nije konstituirana na solidnim temeljima. To je napravljeno voljom Ace, on je odabrao ono u što je vjerovao. To je OK, ali skupiti se i očekivati da ćeš napraviti rezultat, zanositi sebe, ali i naciju i govoriti da smo dobri, vrati se kao bumerang”, rekao je za Sportske novosti.

“Prije Eura sam dao intervju i sada želim nešto dodati jer je bilo reakcija, ali ne previše. Želio bih razjasniti neke stvari i to u prvom redu predsjedniku HKS-a, koji je komentirao moje riječi. Dakle, ako predsjednik saveza ne obavi osnovnu stvar, a to je da osigura da reprezentacija nastupi na natjecanju u najjačem mogućem sastavu, onda ne znam što je njegova dužnost. Dobiva novac, ne nabavlja ga, ima organizaciju koja funkcionira dulje vrijeme vrlo dobro… Recite onda, što je njegov posao u toj priči? Došli su i veći igrači od ovih koji nama nisu došli, budimo realni, ali to je sve više ignorancija nego pravi odnos prema poslu, kao “neću te nagovarati”… I mislim da se nisu imali što uvrijediti. Ja sam tu reprezentaciju vidio jednom u Opatiji i drugi put u Sloveniji prije Eura. Tamo nisam vidio razloge za optimizam i ništa drugo apsolutno nisam rekao”, dodao je.

” Danas mi je jasno da je tko ne vrišti “ja sam Hrvat”, odmah protiv Hrvatske. Ili moramo govoriti svi da je sve fantastično, ili mrzimo košarku i Hrvatsku. To je nepošteno. Dugo sam u tome i imam pravo reći što mislim. Bio sam beskrajno tužan protiv Rusije, a možda će neki misliti “evo došao Skansi na svoje, rekao je on da će tako biti”… To mi užasno ide na živce. Raščlanili smo se na jedne i druge, to je najveći problem”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.