Udruga Naš Hajduk traži 25 godina koncesije za 56 posto dionica kluba

Udruga Naš Hajduk je od gradskih vlasti zatražila da Grad Split kao većinski vlasnik nogometnog kluba Hajduk, koji raspolaže sa oko 56 posto dionica tog kluba, omogući članovima Hajduka na 25 godina koncesiju na upravljačka prava za udio u klubu kojim raspolaže grad.
Udruga Naš Hajduk je priopćila kako je danas gradonačelniku Ivi Baldasaru i gradskim vijećnicima podnijela zahtjev da se na sljedećoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća, koja će biti posvećena nogometnom klubu Hajduk, omogući takva koncesija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković je u izjavi Hini rekao kako je prijedlog udruge Naš Hajduk zaprimljen u ured gradonačelnika te će biti pušten u daljnju proceduru.

“Ovaj prijedlog bit će dostavljen i gradskim vijećnicima, a tematska sjednica Gradskog vijeća koja će biti posvećena isključivo problemima u Hjaduku, planirana je za 13. studenog ove godine”, rekao je Ćurković.

Kako navode u udruzi Naš Hajduk, osim prijedloga za 25-godišnjom koncesijom na upravljačka prava za udio u klubu kojim raspolaže Grad, vijećnicima je predan i elaborat kojim se željelo pojasniti zašto bi takvo rješenje bilo najbolje kako za Hajduk, tako i za grad Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatramo da se prošlim izborima, kojim članovi kluba predlažu sedam od devet predstavnika Nadzornog odbora u Hajduku, pokazalo da se klub bolje nadzire nego što je to bio slučaj do tada. Situacija u klubu se stabilizirala, dio dugova je vraćen, sada se upravlja manirom dobrog gospodara. Ovakvom koncesijom na upravljačka prava samo bi se unaprijedio dosadašnji partnerski odnos Grada i Našeg Hajduka”, navodi se u priopćenju udruge Naš Hajduk.

Po tumačenu udruge Naš Hajduk, koncesijom na 25 godina demokratski procesi u vezi kluba dodatno bi bili poboljšani, a Hajduk bi definitivno postao najsvjetliji primjer demokratizacije društva.

“Iskustva u provedbi projekta ‘Naš Hajduk’ pokazuju da je najveće potrese unutar kluba uzrokovala gradska politička scena i dugovi napravljeni u zadnjih 20 godina, koji bi se nenadano pojavili i blokirali račune kluba. Pravi problem se može riješiti dugogodišnjom koncesijom upravljačkih prava, a drugi se rješava automatski ovakvim modelom racionalnog upravljanja”, stoji u priopćenju udruge Naš Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni klub Hajduk je 2009. godine preoblikovan u Športsko dioničarsko društvo što je prvi takav slučaj u Hrvatskoj da se neki sportski klub pretvara u dioničarsko društvo.

Udruga Naš Hajduk utemeljena je 2011. godine, a djelatnost joj je poticanje provedbe izbora za utvrđivanje prijedloga kandidata za članove nadzornog odbora kluba, te okupljanje i informiranje članova radi stjecanja vlasničkih udjela u HNK Hajduk š.d.d. Djelatnost ove udruge također je i očuvanje identiteta, promicanje ugleda svukupnog razvitka Hajduka, kao i zastupanje interesa i prava članova u tijelima HNK Hajduk š.d.d

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.