UEFA unatoč rasplamsavanju pandemije koronavirusa objavila: ”Nema razloga za plan B”

Foto: fah

UEFA tvrdi – nema razloga za plan B. Naime, posljednjih dana svjedoci smo rasplamsavanja pandemija koronavirusa, ne samo u našoj zemlji, u kojoj ni nakon bliskih kontakata sa osobama pozitivnim na koronavirus predsjednik Vlade nije u samoizolaciji, već i u ostatku Europe, poglavito našem susjedstvu. Bez obzira na razbuktavanje pandemije UEFA je objavila da bez obzira na pooštravanju mjera u Lisabonu, gdje bi se u kolovozu trebao održati završni turnir Lige prvaka, nema razloga za plan B. Naime, nakon što se odigraju utakmice osmine finala Lige prvaka sve će se utakmice igrati u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, još četiri utakmice nisu odigrane u Ligi prvaka, u četvrtfinalu su svoj nastup osigurali Atletico Madrid, Atalanta, Leipzig te PSG. Za preostala mjesta u četvrtfinalu se bore Real Madrid i Manchester City (Englezi vode 2:1 nakon prve utakmice), Bayern i Chelsea (Nijemci vode 3:0), Lyon i Juventus (Francuzi vode 1:0) te Napoli i Barcelona (momčadi su prvu utakmicu odigrale neriješeno 1:1). Igrat će se samo jedna utakmica od četvrtfinala, a ne dvije kao što je to u ”normalnim” okolnostima slučaj.

Što kaže o svemu UEFA?

“Trenutno nema razloga za plan B, prilagođavamo se”, objavila je krovna europska nogometna organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako samo središte Lisabona nije postalo novo žarište pandemije, no, zato su zahvaćeni ostali dijelovi portugalske metropole. Stanovnici 19 pogođenih zajednica na području Lisabona će od 1.srpnja moći odlaziti samo u trgovine, na posao te do liječnika, a uvest će se ponovno i 14-dnevna karantena.

“U stalnom smo kontaktu s Portugalskim nogometnim savezom i portugalskim vlastima. Nadamo se da će sve biti u redu i da će biti moguće organizirati završni turnir Lige prvaka u Portugalu”, poručili su iz UEFA-e

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.