Uhićen Željko Širić: Bivšeg nogometnog suca priveli kako bi odslužio četiri godine iza rešetaka zbog primanja mita

Foto: fah

Željko Širić, bivši nogometni sudac iz Osijeka, uhićen je u utorak predvečer i priveden u zatvor kako bi počeo izdržavati četverogodišnju kaznu zatvora zbog primanja mita, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aferu „Pošteno suđenje“ USKOK je pokrenuo uz pomoć Hrvoja Maleša, bivšeg predsjednika Hajduka, koji se istražiteljima ponudio biti pouzdanik u ovom predmetu, a nakon što su Širić i tadašnji predsjednik sudačke komisije HNS-a Stjepan Djedović od njega tražili mito kako bi se Hajduku pošteno sudilo.

Uhićen je 2011. godine. Prošle godine Vrhovni je sud potvrdio nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Zagrebu iz ožujka 2014. koji je Širiću dosudio četiri godine zatvora. No, on je nekoliko puta tražio odgodu odlaska na odsluženje dosuđene mu kazne što mu je bilo omogućavano, no 13. rujna Županijski sud u Osijeku odbio je njegov novi zahtjev.

Nije se svojevoljno javio u zatvor, tako da je po njega poslana policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.