Uhićene Šprajcera i Kozjana tereti se za proračunsku štetu od 1,3 milijuna kuna

Foto: fah

Bivše čelnike Uprave NK Karlovac Borisa Kozjana i Nevena Šprajcera, koji su jutros privedeni, karlovačka policija sumnjiči da su izbjegavanjem plaćanja poreza i doprinosa u ime tog nogometnog kluba državni proračun oštetili za više od 1,3 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kozjan i Šprajcer te Irena Kovačić iz knjigovodstvenog servisa Klarena privedeni su jutros u svojstvu osumnjičenika za financijske malverzacije u klubu, te odvedeni na saslušanje u Općinskom državnom odvjetništvu.

Ne navodeći imena osumnjičenih niti nogometnog kluba, PU karlovačka je priopćila kako za više kaznenih djela sumnjiči šest osoba, i to odgovorne osobe jednog sportskog kluba iz Karlovca, osobe iz povezanih sportskih udruga i jednog trgovačkog društva koje je vodilo poslovne knjige kluba.

Tereti ih se da su od 30. travnja 2008. do 26. travnja 2011. godine poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa u ime kluba, čime su oštetili državni proračun za najmanje 1,3 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je šest odgovornih osoba u dobi od 40 do 66 godina počinilo više kaznenih djela utaje poreza ili carine, neisplate plaće, krivotvorenja službene isprave, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga”, stoji u priopćenju. Dodaje se kako su osim pojedinaca, za ista kaznena djela osumnjičene i tvrtke, sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

U policiji potvrđuju da su od šestero osumnjičenih troje jutros privedeni te odvedeni na saslušanje u karlovačko tužiteljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.