Uoči derbija s Argentinom, od ruske sigurnosne službe do statistike: Vatreni nikad u povijesti velikih natjecanja nisu izgubili drugu utakmicu!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon ”događanja” s Nikolom Kalinićem i njegovog odlaska iz Rusije u ipak sjajnom ozračju priprema se za veliki derbi grupe D protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su Argentinci u prvoj utakmici kiksali protiv Islanda te ostvarili tek mršavi remi sve će učiniti da se to ne ponovi i za dva dana protiv vodeće momčadi skupine – Hrvatske. Naravno, nešto će se pitati i Vatrene, koji s tri boda i pobjedom protiv Nigerije ipak mogu s malo manje pritiska čekati veliku utakmicu ovog četvrtka. U jednoj i drugoj momčadi očekuju se promjene u odnosu na startnih 11 iz prve utakmice na turniru.

Podsjetimo, Hrvatska nikada u povijesti velikih natjecanja nije izgubila drugu utakmicu, još tamo od Eura 1996. do današnjih dana Vatreni uglavnom pobjeđuju, uz poneki remi, bez obzira radilo se o europskim ili svjetskim prvenstvima. Primjerice na prošlom SP-u u Brazilu u 2. kolu grupne faze Hrvatska je dobila Kamerun 4:0. No, to su tek statistički podaci, realnost je ranjena Argentina i ljutiti Lionel Messi.

Kad smo već kod priprema za drugu utakmicu hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu recimo kako su iz tabora naše nacionalne momčadi zatražili 30 bicikala za trening, no odobrena su joj samo dva. Kako prenose Sportske novosti Ruska savezna sigurnosna agencija FSB zabranila je isporuku tih 30 bicikala hrvatskoj reprezentaciji, opravdali su taj potez sigurnosnim razlozima i rizicima.  Navodno se FSB boji da bi neki naši nogometaši na biciklima mogli otići van kontrole te tako se izložiti opasnosti zbog susreta s mještanima. Ideja o zaštitarima koji bi Vatrene pratili na biciklima je odbijena jer ne bi, kako priznaju, mogli pratiti vrhunske sportaše koji su u dobroj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto bicikala Vatrenima su predložili uporabu bazena, koje je lako kontrolirati, no, naši su to odbili, kao što su odbili i dva bicikla.   Hrvatska reprezentacija, kako napominje FSB, uživa najvišu razinu sigurnosne zaštite, što uključuje svakodnevnu provjeru zemljišta uz resort uz pomoć posebno obučenih pasa, a nakon treninga tereni se zatvaraju. Naravno, o tome se s domaćinima ne raspravlja, niti se može raspravljati. Izborniku Zlatku Daliću ostaje odrađivanje treninga na ”konvencionalan način.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.