‘Utakmica generacije’: Košarkaš koji bi trebao zaustaviti najboljeg ruskog igrača – Alekseja Šveda!

Foto: fah

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom velika je utakmica, neki je nazivaju i utakmicom generacije, osmine finala Europskog prvenstva između Hrvatske i vrlo neugodne Rusije. Podsjetimo, četvrtfinale su već izborili Slovenci, Nijemci, Talijani te Grci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, izabranici izbornika Aleksandra Petrovića igrat će protiv trećeplasirane momčadi iz skupine D – Rusije. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 20.30 u Istanbulu.

Jednu od najvažnijih uloga u spomenutom dvoboju imat će Marko Tomas, koji se po nalogu izbornika odmarao u posljednjoj utakmici grupne faze EuroBaskera protiv Češke.  Naime, Marko bi trebao biti onaj koji će zaustaviti opasnog Alekseja Šveda, najboljeg ruskog igrača koji na ovom Europskom prvenstvu zabija u prosjeku 23 poena te je uvjerljivo najbolji ruski košarkaš.
 
“Sutra je utakmica za koju smo se pripremali cijele pripreme – za prvu nokaut utakmicu. Protivnik je vrlo dobar, znali smo da ne možemo dobiti slabijeg protivnika. U našoj skupini, ovakva utakmica pod pritiskom je bila protiv Crne Gore. Protiv Španjolske smo igrali rasterećeno i sutra je pravi test ovog ljeta”, rekao je Marko Tomas za HRT.

Kratku izjavu za javnu televiziju dao je i najbolji strijelac Hrvatske na EuroBasketu, Bojan Bogdanović, koji u prosjeku ubacuje 21.4 poena uz 5 skokova, dakle, tek malo manje od Šveda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spremni smo. Imali smo dva dana pripreme za Rusiju, isto da se i odmorimo fizički i psihički i pripremimo za tu utakmici koja dolazi dosta kasno po nas”, zaključio je Bojan Bogdanović.

Nažalost, očekuje se da će Rusi u dvorani koja prima 14 000 gledatelja imati daleko brojniju publiku. Srećom, to ne mora biti presudno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.