Utakmice HNL-a počinju minutom šutnje u znak sjećanja na žrtvu Vukovara: Treba li doista igrati nogomet 18. studenog?

Foto: fah

Hrvatska se s velikom tugom te isto tako velikim ponosom ovih dana prisjeća žrtve Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tugom se prisjećaju Hrvati 18. studenog 1991. godine kada je u herojski grad na Dunavu ušla JNA zajedno s četnicima Vojislava Šešelja, nakon čega je uslijedio maskr, genocid kakav u Europi nije viđen od završetka Drugog svjetskog rata. Osamnaesti studeni svake je godine iznova podsjetnik na pad Vukovara i početak višegodišnje okupacije spomenutog grada, sve je iz godine u godinu na taj datum posvećeno žrtvama Vukovara, žrtvama Škabrnje. Ili gotovo sve.

Nažalost, ove se godine 18. studenog igraju nogometne utakmice, i to čak i u Slavoniji, u Osijeku, gradu koji je svega nekoliko desetaka kilometara udaljen od Vukovara. Da nije bilo Vukovara vjerojatno bi agresor Slavonijom došao do vrata Zagreba, s obzirom kako je bio pred Osijekom, pred Vinkovcima. Navijači su stoga ogorčeni na odluku HNS-a da se utakmice Prve hrvatske nogometne lige igraju na dan kad Vukovarom od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja prolazi hrvatska, vukovarska Kolona sjećanja. Zašto biti na stadionu, na utakmici, ako tog dana možete biti u Vukovaru, gradu kojem toliko toga svi mi dugujemo?

HNS je odlučio da će sve utakmice 16. kola početi minutom šutnje u znak sjećanja na žrtvu Vukovara. Navijačima to nije dovoljno. ‘‘Očigledno našem i Vašem nogometnom savezu nije sveto ništa osim novca , a na dan kada su mnoge majke, očevi, braća i sestre nestali i bili pogubljeni za našu slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku ne treba se održavati niti jedno nadmetanje, borba ili bilo kakvo rivalstvo među nama Hrvatima! Udruga navijača Ultras Vinkovci polaže spomen ploču svim nestalima i poginulima u Škabrnji, svi koji nisu u mogućnosti ići s nama neka budu barem u mislima tamo, a sve ostale pozivamo u Kolonu sjećanja u naš hrvatski Vukovar, paljenje svijeća i polaganje vijenca u organizaciji naše udruge”, poručili li su, kako smo već pisali, Ultrasi, navijači vinkovačke Cibalije, koja u subotu 18. studenog igra prvenstvenu utakmicu, slavonski derbi protiv Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.