Zoran Milanović na novoj funkciji naslijedio Budimira Lončara

Foto: fah

Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović imenovan je predsjednikom Diplomatskog vijeća Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld. Zanimljivo je da je ova informacija izašla u javnost prije konferencije za novinare na kojoj su to planirali predstaviti.

Nova funkcija bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića 

Zoran Milanović na tom mjestu je nasljednik danas 93-godišnjeg Budimira Lončara.

Gdje je danas 93-godišnji Budimir Lončar, koji je u UN-u podržao embargo na oružje Hrvatskoj?

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld obrazuje stručnjake na području međunarodnih odnosa i diplomacije, a s radom je počela 2009. godine. Trenutno je njezin dekan akademik Ivo Šlaus.

Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović u povodu imenovanja za predsjednika Diplomatskog vijeća Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld poručio je kako je “njegov cilj da kao savjetnik u suradnji s menadžmentom podigne tu obrazovnu instituciju na višu i prepoznatljiviju razinu”.

U kratkoj izjavi za Hinu Milanović je rekao da ta visokoškolska ustanova postoji već gotovo deset godina, a sama činjenica njenog opstanka već je velika stvar. S dobre razine koju je škola dosad izborila, cilj je podići je na višu i prepoznatljiviju razinu.

Milanović novu dužnost shvaća kao čast i obvezu, pri čemu napominje da je njegova uloga isključivo savjetnička, a sve što će raditi bit će u dogovoru s vlasnicima i menadžmentom škole.

Bivši premijer Milanović je inače završio Pravni fakultet u Zagrebu.

Dodajmo na kraju kako su nedavno mediji rečenice bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića izgovorene u Jutarnjem listu, gdje kaže da za njega “nema drugog puta, da je predaleko otišao da bi se ikad potpuno izvukao iz politike”, shvatili kao njegovu neizravnu kandidaturu za predsjednika države. Hoće li mu ova nova funkcija pomoći u tome?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr