Utakmice nogometnog Kupa trebale su početi minutom šutnje za generala Praljka: Evo zašto nisu!

Nogometaši Hajduka i Dinama prvi su polufinalisti hrvatskog nogometnog Kupa. Hajduk je u četvrtfinalnom ogledu na gostovanju pobijedio Osijek 3-1, dok je Dinamo na stadionu Maksimir pobijedio Istru 1961 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S rezultatske strane to je to, favoriti su opravdali svoj status favorita, očekivano se našli u završnici Kupa, utakmice su igrane pred malobrojnom publikom na dan koji se slobodno može okarakterizirati kao jedan od najtežih i najšokantnijih u povijesti hrvatske države.

Utakmice su igrane u Zagrebu, odnosno Osijeku, na dan koji je bio izuzetno težak za Hrvatsku, na dan velike tragedije koju Hrvati neće tako lako zaboraviti, međutim, utakmice nisu počele minutom šutnje za generala Slobodana Praljka?

Prije početka susreta u Gradskom vrtu trebala je biti održana minuta šutnje za generala Slobodana Praljka, tako su se dogovorili sami klubovi, ali je, piše Dalmatinski portal, Hrvatski nogometni savez to zaustavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenom protokolu bilo je zapisano da će biti minuta šutnje, ali je delegat Zoran Pandža, poslije konzultacija s povjerenikom za natjecanje Hrvatski Telekom Prve lige Josipom Breznim, to stopirao, zbog straha kako bi mogla reagirati UEFA.

No, tijekom utakmice četvrtfinala Kupa između Osijeka i Hajduka (1:3), u 58. minuti, Torcida je izvjesila transparent u čast Davoru Joviću, a Kohorta je razvila poruku za Slobodana Praljka.

Davor Jović je umirovljeni bojnik hrvatske vojske koji je danas pokopan. Slobodan Praljak je, kako smo već spomenuli, nakon čitanja presude haškog suda popio otrov, te je kasnije od istoga i preminuo. Prije toga je, ponovimo još jednom, poručio kako nije zločinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tko bi mene zaustavio dok se Hrvatska ne oslobodi”, napisala je Torcida Jovićeve riječi. Kohorta je poručila: “Slobodan Praljak nije ratni zločinac.”

S jedne i druge tribine moglo se čuti skandiranje “Moja domovina” i “Mi, Hrvati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.