Hrvatska izgubila, još jedna senzacija Crne Gore

gojun
epa09697352 Radojica Cepic (L) of Montenegro in action against Jakov Gojun (R) of Croatia during the Men's European Handball Championship main round Group I match between Montenegro and Croatia at the MVM Dome in Budapest, Hungary, 20 January 2022. EPA/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

Hrvatska rukometna reprezentacija je na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva u Budimpešti izgubila od Crne Gore s 26-32 (9-15) i praktički ostala bez izgleda za plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon proigravanja Lučina, Čupić je s krila zabio prvi gol na utakmici. Crna Gora odmah odgovara na drugoj strani. Martinović je dobio dvije minute kazne zbog povlačenja u obrani, a Čepić je postigao drugi gol Crne Gore u istom napadu. Brzo je Cindrić ukrao loptu i zabio na prazni gol Crne Gore koja je igrala bez vratara u napadu.

Vujović je zabio za 3:2 Crne Gore, ali Šipić postiže gol s crte. Miloš Vujović iz kontre zabija za vodstvo Crne Gore 4:3, a odmah poslije za +2. Lučin je izborio sedmerac, a realizirao ga je Čupić. Grbović zabija sa crte za +3 Crne Gore, no odmah uzvraća Cindrić na drugoj strani. Čavor zabija za 8:5.Crna Gora ostala je s igračem manje, a to je za smanjenje prednosti iskoristio Cindrić. Vujović je precizan iz sedmerca, kao i Čupić odmah u sljedećem napadu. Miloš Vujović zabija svoj četvrti gol za ponovno +3. Tin Lučin smanjuje prednost Crne Gore na dva pogotka. Crnogorci su uspjeli povećati na +4, 13:9.

Marko Lasica povećava prednost Crne Gore na pet pogodaka, 14:9, a na poluvrijeme je Crna Gora otišla sa šest golova prednosti, 15:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog dijela Mirko Alilović, koji je zamijenio Ivana Pešića na golu, upisuje svoju prvu obranu na ovom prvenstvu.

Pogoci Ivana Čupića i Verona Načinovića, uz drugu Alilovićevu obranu, i Hrvatska je smanjila zaostatak na 11:15, ali Veron Načinović postiže drugi gol 12:16. Branko Vujović zabija za 19:13, u sljedećem napadu Luka Cindrić vraća Hrvatsku na pet pogodaka zaostatka, 14:19. Miloš Vujović zabio je sedmi gol na utakmici, Crna Gora vodi 21:15

Na kraju je pobjedu odnijela Crna Gora 26-32 (9-15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.