Van Dijk naslijedio Modrića na mjestu najboljeg igrača po izboru UEFA-e

Foto: Twitter

Branič europskog prvaka Liverpoola, nizozemski reprezentativac Virgil van Dijk izabran je za najboljeg igrača u sezoni 2018/19. po izboru Europskog nogometnog saveza (UEFA), objavljeno je tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van Dijk, koji je prije u siječnju prošle godine stigao u Liverpool iz Southamptona za tada rekordnu odštetu od 75 milijuna funti za braniča, tako je naslijedio kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića koji je dobio tu nagradu za prošlu sezonu.

Dodjela UEFA-inih nagrada za prošlu sezonu protekla je u znaku igrača Liverpoola, Van Dijk je uz nagradu za najboljeg igrača dobio i nagradu za najboljeg braniča sezone, a njegov suigrač Allison Becker dobitnik je nagrade za najboljeg vratara sezone. Jedine dvije nagrade koje nisu dobili igrači Liverpoola su one za najboljeg veznjaka sezone, koju je dobio donedavni igrač Ajaxa, a sada član Barcelone Frenkie de Jong, te za najboljeg napadača sezone koju je dobio Barcelonin Lionel Messi.

Za najbolju igračicu prošle sezone izabrana je članica engleske reprezentacije u francuskog Lyona Lucy Bronze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.