Vatrena četvorka: Ima li hrvatska nogometna reprezentacija najbolji vezni red na svijetu?

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac, Mateo Kovačić, nakon prelaska u Chelsea igra najbolji nogomet karijere. U ovoj za njega sjajnoj sezoni zabio je i dva gola i to nakon dugo vremena, a imao je i tri asistencije.  Kovačić je važan kotačić u igri slavnog londonskog kluba, nažalost, ostao je dužan u reprezentaciji, u kojoj još uvijek nije potvrdio kvalitetu koju nesumnjivo ima. Kao da u vatrenom dresu igra sa zadrškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Frank Lampard, menadžer Chelsea, nakon dolaska na Stamford Bridge Kovačiću je dodijelio nešto defenzivniju ulogu. Međutim, tome unatoč Kovačić i dalje ima i važnu ulogu u organizaciji napada londonske momčadi, zajedno s Jorginhom, iako je Kova poprilično daleko od vrata protivnika te mu primarni zadatak nije zabijanje golova, napokon zabija. ”Preporod” Kovačića sjajna je vijest i za izbornika Vatrenih Zlatka Dalića, manje od šest mjeseci preostalo je od početka Europskog prvenstva, Hrvatska ponovno s pravom računa na visoki plasman. Možda ne baš finale kao prije godinu i pol na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali jedno četvrtfinale Eura dobro bi sjelo generaciji Luke Modrića, koja je, nažalost, na odlasku.

Kako smo već pisali Frank Lampard hvali Kovačića kad god stigne…

‘Kovačić ima posebnu sposobnost, a ona dolazi do izražaja kada igra s Jorginhom, kada povuče loptu kroz sredinu terena. Suparniku je takav tip igrača najgora noćna mora, jer te može predriblati i pretrčati. Protiv Watforda je to radio gotovo savršeno. Jako sam zadovoljan svime što je pokazao”, rekao je menadžer Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo odrađuje ogroman posao, osim što sudjeluje u organizaciji igri, vrlo je efikasan i u obrambenim zadacima.

Da Mateo odrađuje odličan posao u dresu Chelsea pokazuje i statistika. Sudjeluje u organizaciji igre, razgradnji protivničkih napada, a posebno se ističe u igri jedan na jedan.  Kovačić među igračima s najmanje 50 pokušanih driblinga ima uspješnost od čak 84.1 posto. Hrvatski nogometaš jedan je od najboljih veznjaka na Otoku u prosjeku ima 75,2 dodira po utakmici uz 90 posto točnih dodavanja, a na svojoj polovici terena ima čak 95 posto točnih dodavanja. Dakle, iz ove statistike, koja zapravo puno otkriva, a ipak skriva najvažnije, Kovačić je među najboljim veznim nogometašima svijeta, među kojima je uvijek bio i ostao kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Hrvatska ima doista fantastičan vezni red, možda i najbolji na svijetu u ovom trenutku. Rakitić (Barcelona)Modrić (Real)Brozović (Inter)Kovačić (Chelsea)… Da ne spominjemo ostale hrvatske veznjake, kako one mlađe koji s pravom i velikim uspjehom kucaju na vrata hrvatske reprezentacije, tako i one iskusnije koji su i do sada od prilike do prilike znali imati ključnu ulogu u ostvarivanju brojnih hrvatskih pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.