Vatreni će u utakmici istine ove generacije imati veliku podršku navijača

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu 25. lipnja , na Dan državnosti, igra odlučujuću utakmicu ovog Europskog prvenstva. Kako god okrenuli radi se o utakmici istine ove generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez Ronalda kao razbijena vojska

Naime, Vatreni će u osmini finala koplja ukrstiti s najboljim europskim nogometašem današnjice  Cristianom Ronaldom i njegovim Portugalom, utakmica će se igrati u 21 sat, favorita, barem kakvo tvrde oba nogometna stožera, nema. Šanse su 50:50, iako su Vatreni, objektivno govoreći ako usporedimo obje momčadi i igraće na pojedinim pozicijama unutar  momčadi, blagi favoriti. Bez Ronalda reprezentacija Portugala bi odavno letjela prema Lisabonu, dok je bez Luke Modrića Hrvatska svladala aktualne europske prvake. Iako je Portugal previše podređen jednom čovjeku, makar on bio nogometni čarobnjak, činjenica je da bez Ronalda izgledaju kao razbijena vojska.

Vatreni će imati sjajnu podršku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su na Euru u Francuskoj na svakoj utakmici dosad imali veliku i sjajnu podršku prekrasnih hrvatskih navijača, čak i u St. Etienneu protiv Češke (2:2), jer onaj prekid u 85. minuti utakmice ionako nisu izazvali navijači nego nekoliko provokatora koje je izbornik Ante Čačić nazvao teroristima, a mi iz nazivamo napadačima na Vatrene, što oni i jesu.

Oko 12 000 ljudi bodrilo je Vatrene u St. Etienneu, isto toliko protiv Španjolske u Bordeauxu. Jednako tako veliku potporu hrvatska nogometna reprezentacija imat će s tribina stadiona Bollaert-Delelis u Lensu, što je zaista impresivna brojka s obzirom na činjenicu kako se radi o prelijepom, no ipak malom, stadionu koji prima oko 36 000 gledatelja. Dakle, više od trećine stadiona u Lensu okupirati će, uvjetno rečeno, naravno, navijači hrvatske nogometne reprezentacije.

Sve manje se govori o prekidima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su uvjereni da će ih navijači podržati na način na koji su to učinili u Bordeauxu kada su bili glasniji i od brojnijih Španjolaca. S obzirom na igru Perišića, Modrića i društva Vatreni su potporu zaslužili. Srećom, sve manje se govori o nekakvim neredima i prekidima, čak i opskurni portali, medijski sponzori nereda na stadionima, posustaju. Vrijeme je da progovore dečki na travnjaku.

Vatreni će protiv Portugala zaigrati u ‘crveno-bijelom’ kockastom dresu, prve tri utakmice odigrali su u rezervnoj plavoj garnituri, i odigrali su odlično. Atmosfera, veliki protivnik, kockice…, i još samo pobjeda kako bi Dan državnosti naše zemlje prošao onako kako svaki Hrvat poželjeti može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.