Vatreni oduševili hrvatsko isljeništvo u SAD-u, Dalić poručio: ‘ Velika nam je čast, znamo koliko vam znače hrvatska reprezentacija i naša domovina’

Foto: HNS/Tomislav Pacak

Hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem trenutno se nalazi na američkoj turneji, u Miamiju, tijekom turneje odigrat će i dvije jake prijateljske utakmice protiv Perua te Meksika, ali ovu drugu u Dallasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu američke turneje Vatreni su gostovali kod Hrvatsko-američkog društva Kralj Tomislav, navodi se na stranicama HNS-a.

Naime, hrvatski reprezentativci su se s društvom hrvatskih iseljenika u Sjedinjenim Američkim Državama družili u Fort Lauderdaleu, gdje ih je dočekalo oko 160 Hrvata, uglavnom sa Floride, no, i iz nekih drugih dijelova Sjedinjenih Američkih Država. Primjerice iz New Yorka, Chicaga, Los Angelesa, Philadelphije, kao i Kanade.

Vatreni su svojim domaćinima darovali plaketu i dres s potpisom svih igrača, no, ni domaćini nisu ostali dužni hrvatskim igračima i izborniku te su im također uručili prigodne poklone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danko Grgas, predsjednik društva, tom je prilikom poručio izabranicima izbornika Zlatka Dalića:

”Dragi Vatreni, dobro nam došli. Ovakva večer za naše je iseljeništvo i za našu djecu nešto nezaboravno. Mi na televiziji pozorno pratimo svaki vaš pogodak i promašaj. Kada se vi veselite, i mi se veselimo s vama. Želja nam je da budete još jači i bolji te na Svjetskom prvenstvu podignete pobjednički trofej. Uživali smo gledati vas prošle godine protiv Meksika u Los Angelesu i niti u snu nismo mislili da ćemo ove godine upravo mi nešto pripremati za vas. Nadam se da vas nismo iznevjerili i hvala što ste nam priuštili ovo zadovoljstvo, nevjerojatan je osjećaj biti u društvu naših sportaša, posebno nogometaša. Igrajte s punim srcem protiv Perua, kao i uvijek, i želimo vam puno uspjeha…”

Hrvatski izbornik je uzvratio biranim riječima te se zahvalio ljubaznim domaćinima na uistinu gostoljubivom gostoprimstvu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Hvala na prijemu, s velikim smo veseljem primili vaš poziv da budemo vaši gosti. Velika nam je čast i zadovoljstvo, znamo koliko vam znače hrvatska reprezentacija i naša domovina. Radujemo se vidjeti vašu djecu u hrvatskim dresovima, a sve vas pozivamo na utakmicu. Dajte nam podršku, treba nam – pripremamo se za Svjetsko prvenstvo – a među hrvatskim narodom puno je nade i strepnje uoči takvog natjecanja. Znam da ćete biti uz nas, bilo u Rusiji, bilo pred televizijom. Mi ćemo napraviti sve u svojoj moći da sve nas Hrvate učinimo ponosnima…”

Hrvatska u dalekom Miamiju – Video:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.